”Vi känner oss som Barcelona på Nou Camp”

708 dagar – eller 21 raka matcher.
Så länge levde Trollhättans Syrianskas förlustfria svit på hemmaplan.
– På Granngården känner vi oss som Barcelona på Nou Camp, säger tränaren Amin Faily.

Hösten har inte börjat på bästa sätt för Syrianska, som nu avverkat tre raka omgångar utan att vinna i den västra femman. Samtidigt var måndagens 1-2-förlust mot Sollebrunn en milstolpe i sig – det var nämligen klubbens första nollpoängare på hemmaplan sedan den 27 september 2015 (0-3 mot Upphärad).

Thn Syrianska - Amin Faily 2

Under den här tiden har Syrianska spelat 21 tävlingsmatcher, varav fyra slutat oavgjort och resten med seger.

– Jag tror att det har ganska mycket med underlaget att göra. Konstgräset passar oss eftersom vi spelar en snabb fotboll med få tillslag. Men även stämningen runtomkring spelar roll. Mina killar kommer från ”orten” och känner sig hemma när familjen och vännerna är där och det är många ungdomar i omlopp. De känner sig oövervinnliga, säger Amin Faily (bilden) som kom till föreningen inför säsongen 2016 och därför nu åkte på sin allra första hemmaförlust.

Dessutom, menar han, spelar det viss roll att kvalitén på Granngårdens konstgräs inte längre är den bästa.

– Det är en del av charmen, det är ju en andra klassens arena på alla sätt och vis. Hur sjukt det än låter så gynnar det oss. Det är inte perfekt, men det är inte heller många av mina killar som känner att de har ett perfekt liv. Det är svårt att förklara om man inte spelat i Syrianska.

Samtidigt konstaterar Amin Faily att förlusten mot Sollebrunn var onödig.

– Vi dominerade, medan de spelade smart och försökte ställa om. Hade vi varit lite mer fokuserade under sista tredjedelen så hade vi vunnit matchen, men deras målvakt är bra. Och sedan är det ju tyvärr ett individuellt misstag i backlinjen som gör att de får sitt 2-1-mål, säger han.

Trots bakslaget känner dock Faily stolthet över den positiva resultatrad som fick ett abrupt slut på måndagen.

– Jag är stolt över att Syrianska på två år har gått från ett mediokert division 6-lag till ett bra division 5-lag. Sviten skulle spricka någon gång och nu fick Sollebrunn den äran.

FAKTA
Syrianskas facit på hemmaplan före den 4 september 2017

2016
DM: En oavgjord
Div 6: Tio segrar och en oavgjord
Kval till div 5: En seger

2017
DM: En oavgjord
Div 5: Sex segrar och en oavgjord

(Bild: Martin Ahlin)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*