”Alexander är en intressant spelare”

Nu har Skoftebytalangen Alexander Almqvist visat upp sig hos Degerfors.
Intrycket?
– Han är en intressant spelare som vi definitivt kommer fortsätta att följa, säger Stefan Jacobsson, tränare för det värmländska superettanlaget.

I två dagar fick Degerfors lära känna 17-årige Almqvist, som under säsongen varit ordinarie för Skoftebyn i division 2 och dessutom tagits ut till en samling med P17-landslaget.

Enligt Stefan Jacobsson var det en positiv upplevelse.
– Vi har ju fått lite tips runtomkring och kollat upp honom. Han är en ung spelare som redan har varit uppe på en bra nivå i seniorfotbollen, och han har även gjort ett gott intryck här, säger DIF-coachen och fortsätter:
– Det är alltid svårt att komma till en ny miljö och finna sig tillrätta, men jag tycker att Alexander har fixat det på ett bra sätt och visat prov på det som vi både har sett och hört talas om: att han är en spelare med bra passningsspel och god spelförståelse.

Att Degerfors har sina scoutingtentakler ute i Västergötland beror till viss del på Jacobssons eget ursprung. Degeforstränaren är nämligen uppvuxen i Moholm utanför Töreboda och har tidigare ansvarat för lag som IFK Mariestad och Skövde AIK.
– När det gäller yngre spelare så tittar vi här i Värmland och i Närke, men även i Västergötland. Det är det upptagningsområde vi har och vi vet om att det finns bra spelare där, berättar han.

I veckan har både Gustaf Norlin och Oscar Lennerskog från Lidköpings FK varit på plats i Degerfors tillsammans med Alexander Almqvist, och samtliga är spelare som superettanklubben lär fortsätta att ha kontakt med.
– Vi får se hur vi ska gå tillväga i höst, det har vi inte hunnit diskutera än, men Alexander är en intressant spelare och vi kommer definitivt följa honom. Det troliga är att vi bjuder upp honom någon mer gång under hösten, säger Stefan Jacobsson.

(Bild: TTELA)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*