Ren seriefinal i ”supersexan”

”Stopp!” Johan Hermansson (näst längst till vänster) och hans Wargön hoppas kunna ta ännu en seger mot Sjuntorp i helgens seriefinal. (Bild: WIK)

På lördag kan ”supersexan” avgöras.
Då möts nämligen Sjuntorp och Wargön i en ren seriefinal.
Det är även en inbördes kamp mellan två skyttekungar – Victor Lundin och Johan Hermansson.

Ibland ställs saker på sin spets i fotbollens värld. Med bara tre division 6-omgångar kvar – eller två för Sjuntorps del – är det helt omöjligt att spå vilket lags spelare som får stå där med guldhattar och uppkorkade champagneflaskor när säsongen är över.

Helt klart kommer det inte att bli i helgen heller, oavsett vem som vinner. Men i teorin är det ändå en vinna-eller-försvinna-match av episka mått.
– Ja, jag har gått och runt och tänkt på det här hela veckan, erkänner Johan Hermansson, målbäst i Wargön med sina 14 fullträffar i år.

Då gör han ändå sin första säsong som anfallare.
– Det är kul att göra mål, men det viktigaste är att laget vinner. Man kan ju bidra på så många sätt, säger 21-årige Hermansson som tidigare representerat Brålanda och Vänersborgs FK.

Ni vann med 7-3 i våras. Blir det jämnare nu?
– Känslan är att vi kommer vinna, vi har sån kvalité att vi borde kunna ta dem. Jag har inte jättestor koll på Sjuntorp, men deras anfallare ska vi ha respekt för. De gör många mål också.

Och flest (15 totalt), det har 25-årige Victor Lundin gjort. Anfallaren kom från Göta inför säsongen.
– Jag hade två tuffa år i Göta med många skador så tanken var att komma ner hit, få igång kroppen och glädjen igen och spela med min brorsa, Casper. Nu är det kul att spela fotboll, så det har funkat bra, säger han.

I Sjuntorps fall är seger ett krav för att ha ödet i egna händer, och enligt Victor Lundin är man bättre än senast lagen möttes tack vare nyförvärv som Lavdim Azemi (IFK Trollhättan) och Tobias Berntsson (Ljungskile).
– Sedan har vi såklart mycket revanschlusta efter förra mötet. Vi hade ett stort manfall då och jag tror att det blir jämnare nu.

Det är kanske bäddat för ett kryss, med andra ord? Enligt Johan Hermansson finns det dock ingen tanke på att försöka säkra sig till ett oavgjort resultat.
– Nej, Gzim (Sylaj, WIK-tränaren) gillar inte att tänka så. Vi ska spela vårt spel och vi ska vinna. Något annat finns inte på kartan, säger han.

FAKTA
Tabellen
1. Sjuntorp, 47 poäng, +40 (18 spelade matcher)
2. Wargön, 45, +68 (17)

Skytteligan
1. Victor Lundin (Sjuntorp), 15 mål
2. Johan Hermansson (Wargön), 14

Formen
Sjuntorp: Fem raka segrar och nio utan förlust
Wargön: Sex raka segrar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*