Nilsson i fokus hos Skruvdubb & Fyrafyratvå

Vänersborgaren Rikard Nilsson gästar det senaste avsnittet av podden Skruvdubb & Fyrafyratvå.

Som tonåring tog Rikard Nilsson chansen att flytta till Borås och Elfsborg. En parallell satsning på fotbollen och studierna var det dock inte tal om.
– Då fick jag nästan välja på att träna med A-laget eller vara i skolan, minns han.

Idag är Nilsson 34 år gammal och mycket vatten har runnit under broarna sedan dess. Han har bland annat hunnit ta FC Trollhättan till superettan, representera Lyn i norska Tippeligan och göra dubbla sejourer i Boden. Moderklubben är dock Vänersborgs IF, och idag är han spelande tränare i Gauthiod.

När vänsterbacken var med i podden Skruvdubb & Fyrafyratvå – som drivs av Fotbollsbloggens grundare Martin Ahlin och radarpartnern Kristoffer Hedberg – så berättade Rikard Nilsson också om flytten till Borås som 15-åring, där han skulle gå på fotbollsgymnasiet och tillhöra IF Elfsborg.

Det slutade dock med att han lämnade skolan med ofullständiga betyg.
– Idag finns det ett jättebra skyddsnät i de flesta akademierna i de större klubbarna, men då fick jag nästan välja på att vara med på träningarna med A-laget eller vara i skolan. Det var inget svårt beslut när man var 16 år att sticka iväg och träna, även om det är något jag ångrar idag, berättar Nilsson bland annat i podden.

Hela avsnittet hittar du här (alternativt hos Acast, Soundcloud, iTunes eller andra ställen där poddar finns)!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*