Gauthiodlån imponerar på IFK

Marko Nikic, till vänster, har fått en fin start hos IFK Trollhättan. (Bild: Bibbi Dahlström)

19-årige Marko Nikic inledde säsongen i Gauthiod, men avslutar den hos IFK Trollhättan.
I helgen gjorde han sina två första mål.
– Det är en spännande anfallstyp, säger tränaren Ali Mohammadian.

Under sensommaren insåg IFK att förstärkningar behövdes för att säkerställa klubbens division 4-status även nästa säsong och tog då bland annat in veteranerna Björn Larsson och Fredrik Granat samt försvararen Dario Vrbicic, tidigare i Vänersborgs FK och Bosna.

Man lyckades även låna in Marko Nikic, som kom till Gauthiod från just VFK i vintras.
– Jag har några kontakter i Grästorp och de berättade att han är en spännande anfallstyp som de tror mycket på. De ville också ge honom fyra matcher här för att få speltid och komma in till nästa säsong med ännu bättre självförtroende, säger Ali Mohammadian.

De första två målen kom i söndags mot Fristad (seger 2-1), men det var faktiskt i omgången före – under 0-7-förlusten mot Skene – som IFK-tränaren insåg vilken guldklimp han kommit över.
– Det var en plaskig konstgräsplan, vi saknade sju man jämfört med matchen före, han kände inte ens killarna i laget och blev söndermanglad på planen. Ändå löpte han matchen igenom och gnydde inte en enda gång. Det är sånt som gör att han är i division 2 och inte i fyran, och det är kul att se.

Om det blir en fortsättning för Nikic på Kamratgården nästa år återstår att se, men det vi vet redan nu är att IFK Trollhättan då spelar i division 4 på nytt.

Det borde därför vara bäddat för en relativt oinspirerande slutfas av serien, men Ali Mohammadian har rått bot på det genom att införa en ”intern cup”.
– Redan för tre omgångar sedan startade den, när jag såg att det inte längre var möjligt att ta en kvalplats uppåt. I ”cupen” ingår Fristad, Gällstad, Göta, vi och Skepplanda och just nu ligger vi på en delad förstaplats med Göta, säger Mohammadian.

Som av en slump möts lagen dessutom till helgen.
– Ja, det blir en fin cupfinal, konstaterar IFK-coachen och skrattar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*