Hägg och Fransson fick fira serieseger

Det blev en bra helg för Carl Hägg och Jonathan Lengyel Fransson.
Först säkrade moderklubben VIF nytt kontrakt – sedan vann duon division 4 med Scandinavian FC Örebro.
– Det var en speciell känsla, säger Hägg.

Scandinavian FC, som tränas av välkände Patrick Walker, toppade serien från start till mål. Avsaknaden av dramatik accentuerades också av lördagens 8-0-seger mot Latorps IF.
– De hade inget att spela för och vi var astaggade på att gå ut och säkra seriesegern, så det blev en riktig överkörning, konstaterar Carl Hägg (till höger på bilden) som varit bofast på klubbens centrala mittfält under hela säsongen, medan VIF-kompisen Lengyel Fransson (till vänster) spelat vänsterback.

I likhet med sin internationella omgivning har de dessutom gått från klarhet till klarhet.
– Det har varit riktigt roligt, särskilt att träffa så många olika spelare från både Brasilien och USA som vi har gjort. Vi har haft en skön blandning och spelat en helt annan sorts fotboll. Sedan har det varit inspirerande att ha en ny tränare också för första gången i karriären. Tidigare har jag ju egentligen bara haft Frank (Rosendahl), säger Hägg och skrattar.

Själv landade han på fyra mål under sin debutsäsong. Det var samtidigt en bra bit ifrån skyttekungen och lagkamraten Daniel Tarico Alves Da Rocha, den 20-årige brasilianaren som gjorde 30 mål i år.
– Han var inte med från början utan kom efter två, tre matcher, men det syntes direkt att han är duktig och bra med boll. Och han sätter i princip dit vartenda avslut. Jag är förvånad om han är kvar här nästa år, många klubbar rycker i honom.

För Hägg ser det däremot ut att bli en fortsättning i Scandinavian FC. Han har tre och ett halvt års juridikstudier kvar i Örebro och ser fram emot att pröva på spel i trean igen.
– Även om många av amerikanerna och brasilianarna lär försvinna så har vi ett härligt gäng och division 3 är ändå en kul nivå där man vill testa sig själv. Just nu har jag inga tankar på att flytta på mig, säger Carl Hägg.

(Bild: Lars-Ove ”Chico” Hägg)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*