Gerbeshi ny tränare i Trollhättans IF

Stig-Anders Röös tillsammans med nye tränaren Visar Gerbeshi. (Bild: TIF)

Med två omgångar kvar av säsongen blickar Trollhättans IF redan mot nästa.
Nu står det klart att laget tränas av Visar Gerbeshi under de kommande två åren.
– TIF har fantastiska förutsättningar, säger han.

Det har varit en speciell säsong för Skogshöjdens stolthet, som drabbades av ett massivt spelartapp inför seriepremiären. Våren var därför en berg- och dalbaneresa i resultatväg, medan hösten gått aningen bättre och gett sex segrar på de sju senaste matcherna.

Den positiva känslan vill man också ta med sig in till 2018, där Visar Gerbeshi – idag assisterande i Frändefors – kliver på som huvudtränare.
– TIF hörde av sig i somras och frågade om det fanns något intresse hos mig, och jag tycker ju att de har fantastiska förutsättningar. Jag är ganska färsk som tränare och har haft flera assisterandeposter, men jag har väntat på rätt tillfälle, rätt klubb, där jag kan utvecklas långsiktigt. Och det kan jag göra här, säger 33-årige Gerbeshi.

Vad vill ni uträtta tillsammans?
– TIF har haft det väldigt tufft, det vet vi alla, och för det första så hoppas vi få tillbaka de här spelarna som kanske lämnat för att de inte tyckt att klubben satsat tillräckligt. För min del handlar det också om att skapa kontinuitet i laget och utveckla spelarna. Gör man det så kommer resultaten.

Sedan bildandet av FC Trollhättan i början av 2000-talet har TIF tillbringat alla säsonger utom två i division 6, och förhoppningen från föreningens håll är att det här ska vara början på en resa som går uppåt i seriesystemet.
– TIF har en riktigt bra och sammansvetsad grupp, det är superviktigt för mig. Fotbollsmässigt är det fortfarande sexan vi pratar om, men jag ser att det finns en enorm potential, och med rätt träning så kommer många av de här gubbarna att explodera i sin utveckling, säger Visar Gerbeshi.

I ledarstaben ingår även Dennis Johansson, som i år tränat laget tillsammans med spelaren Hampus Eklund, samt Mervan Meha.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*