Sjuntorp säkrade seriesegern i sexan

Sjuntorp säkrade på söndagen seriesegern i sexan tack vare 7-0 borta mot Långared. (Bild: SIF)

Karriärens dittills enda serieseger hade kommit i elitreserv 2011. Men nu kan Alexander Karlström skryta om en betydligt större bedrift – efter att hans Sjuntorp säkrat förstaplatsen i ”Supersexan”.

När Fotbollsbloggen når Sjuntorps spelande tränare så står han utanför omklädningsrummet, endast iförd kalsonger, och har precis tagit den obligatoriska segerduschen tillsammans med övriga ledare.

Hur känns det nu?

– Ärligt talat så kändes det bättre förra veckan (vid 2-1-segern mot Wargön), det var i alla fall mer känslor direkt efter slutsignalen. Nu blev det ju 7-0 mot Långared, det var ju liksom klart redan i halvtid, säger Alexander Karlström. 

Det blev aldrig någon spänning?

– Nej, nej, jag kände redan efter tre minuter att vi skulle vinna. Då hade vi haft två frilägen och jag insåg att vi aldrig, aldrig skulle tappa det här.

Vad är förklaringen till att just Sjuntorp tar hem division 6 i år?

– Att vi har varit det tryggaste laget. Vi har varit så jävla stabila och har den bredaste truppen i serien tycker jag. Även om vi torskade mot Wargön (3-7) i våras så hade vi många man borta då, men stod ändå upp bra. I returen så trodde vi på oss själva och att vi skulle spöa dem. Vi skulle bara vinna. Många matcher har vi ju dessutom vunnit med uddamålet. Defensiven har varit klockren.

Hur många seriesegrar har du själv sedan tidigare?

– Elitreserv 2011 är den enda, haha! Jag har kommit trea som bäst två gånger, så det här var den första, och det var precis som jag och ”Tjomping” (Thomas Johansson) sa när vi kom till Sjuntorp: vi ska ha en serieseger. Jag trodde nog att det skulle gå lite lättare, men vi lärde oss också mycket det första året. 

Blir du och Tjomping kvar i klubben även nästa år i femman?

– Det är vår målsättning och jag hoppas att det går att lösa, även om det inte är helt klart för någon av oss. Det lutar i alla fall åt att vi fortsätter, och för min del blir det kanske klart redan i veckan.

Till sist: hur firar ni ikväll?

– Vi ska vara nere på Sjuntorpsvallen, käka pizza, sjunga och ta några alkoholfria öl. Det blir nog gött, konstaterar Karlström nöjt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*