Trean nästa för Göta/Ljungskile/Ödsmål

Göta/Ljungskile/Ödsmåls seriesegrande lag i division 4. (Bild: Göta BK)

I många år hade Göta inte ens ett damlag.
Men föreningen hämtade sig – delvis tack vare ett samarbete med Ljungskile och Ödsmål – och är nu klart för spel i division 3 nästa säsong.
– Det här är vi värda, säger lagkaptenen Josefin Kivistö.

Det blev dramatiskt i säsongens sista match för kombinationsgänget, som tidigt låg under med 0-2 på bortaplan. I det läget var man bara trea i tabellen, och behövde göra tre mål för att kunna bärga seriesegern.

Det gjorde man också till slut.

– Nu känns det bra, men det var nervöst innan och kändes väldigt skönt att vi lyckades avgöra till slut. Det här med niomanna var lite svårt och ovant innan vi kom in i det, och vi var väl inte på tårna heller. Men sedan jobbade vi oss in i matchen, konstaterar Josefin Kivistö.

När slutsignalen gick, som förkunnade att Göta/Ljungskile/Ödsmål hade vunnit fyran, var glädjen svår att ta miste på. Och enligt Josefin Kivistö var det också seriens bästa lag som slutade på första plats.

– Det känns så. Vi har spelat med bra självförtroende och dominerat i många matcher, men kanske haft lite svårt att få in bollen. Det här tycker jag att vi är värda.

 Ja, ni har ingen spelare som direkt utmärkt sig i skytteligan – men åtminstone tolv namn som någon gång hamnat i målprotokollet. Är bredden en styrka?

– Jo, absolut, det är många som varit framme och velat göra mål, säger Kivistö.

Kommer ni klara er bra i trean då?

– Ja, det tror jag. Vi har många unga spelare från Ljungskile som visat att de har utvecklats när de spelat med oss, så det ska nog gå bra.

Och det stora firandet, det sker först om en vecka.

– Det är ju söndag idag, men vi firar lite ändå med tacos och så. Nästa helg får vi se till att fira desto mer!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*