Beka återvänder till division 2-klubb

Så här såg det ut för några år sedan, när Mahmoud ”Mido” Al-Mouti och Pajtim Beka spelade i IFK Uddevalla. Nu är den sistnämnde tillbaka. (Bild: IFK Uddevalla)

Han var med om att ta IFK Uddevalla till division 1.
Nu är Pajtim Beka tillbaka i klubben.
– Jag kände att jag inte var klar där, säger han.

27-årige Beka har de senaste säsongerna fått sätta fotbollen i andra hand, delvis på grund av studier i Sundsvall men också med en korsbandsskada som påverkande faktor.

Förra året inledde han i Wargön, sedan följde en kortare sejour i moderklubben Vänersborgs FK, och därefter avslutades säsongen i Wargön. VFK har dock inte hört av sig i vinter – och istället har valet stått mellan Vänersborgs IF samt IFK Uddevalla.
– Jag fick en väldigt positiv bild av VIF också, så det var ett ganska svårt beslut, konstaterar Beka som nu flyttat hem och lyckats få klartecken för att förlägga resten av studierna till Skövde.

Varför valde du IFK?
– Jag har varit där tidigare och hade kanske min bästa fotbollstid där när vi gick upp till division 1. Det är nog den i särklass bästa föreningen jag spelat för, tack vare hur de tar hand om oss spelare. Magkänslan fick säga sitt, och jag kände att jag inte var klar där, säger Pajtim Beka.

Knäproblemen är också ett minne blott, och ambitionen är därför att ta en ordinarie plats på Kamratgården.
– Man vill ju alltid spela såklart, men det är också hård konkurrens. Jag vill bara få en riktig och hel försäsong, det var länge sedan. Jag vet vad jag kan och har varit på den här nivån innan, så om jag får ut det jag har fått tidigare så är jag inte orolig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*