OS-deltagare klar för lag i sexan

Här har ni ett av Wargöns ”nyförvärv” i vinter – den förre OS-deltagaren i skridsko, David Andersson. (Bild: Daniel Stiller/Bildbyrån)

Från OS i Sotji till Trollhättesexan.
Det är 24-årige David Anderssons idrottsresa.
– Det är skönt att spela i ett lag istället för att åka ensam runt och runt, konstaterar Wargöns senaste tillskott.

Och nej, Anderssons skridskosatsning är långt ifrån över – men säsongen startar normalt sett i slutet av april, och därför finns det tid över till annat just nu.

Som fotbollen, där han tränar med moderklubben Wargöns IK och agerade inhoppare i mötet med Frändefors häromveckan.
– Jag har varit med och tränat och spela lite och det har varit så jäkla gött, för den missade OS-platsen tog ganska hårt på mig. Då är det skönt med en naturlig paus och få skratta lite med det här gänget istället, säger David Andersson.

Själv slutade han sparka boll i 15-årsåldern när många av kompisarna gjorde detsamma, samtidigt som han själv lade allt mer tid på den sport där han är en av de bästa i Sverige. Och det märktes vid comebacken att det var ett tag sedan Andersson rörde sig på en fotbollsplan.
– Det var ovant, minst sagt. Huvudet mindes hur det var att spela fotboll, men kroppen hade glömt bort det. Det är tur att vi har tre väldigt bra tränare som gett mig tips om att jag ska tänka fotboll istället att för spela fotboll, som jag gjorde när jag var yngre. Det kan låta som en självklarhet, men det är det inte, säger han och skrattar.

Det har också gått bättre och bättre på träningarna, konstaterar Andersson vidare. Något som bekräftas av Wargöns assisterande tränare Patrik Falck.
– David har kanske inte den mest bländande tekniken, men det kompenserar han genom att verkligen jobba och kämpa. Han är en riktig lagspelare och har faktiskt gjort det imponerande bra.

Hur länge och mycket David Andersson kommer att spela för division 6-klubben i år återstår att se, men han ska åtminstone med på lagets kommande träningsläger i Danmark.
– Det är nästan så att jag ryser när jag tänker på det. Att åka på fotbollsläger… det är en pojkdröm, säger 24-åringen nöjt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*