Holmgrens garanti: Göta klarar sig kvar

Ifjol, när Göta vann serien, medverkade hon sällan.
Men nu har Alice Holmgren bytt jobb – delvis för att kunna spela fotboll.
– Om jag ska vara med så är jag med fullt ut, säger 21-åringen.

Att det har hänt en del i Göta sedan förra året märks redan på lagnamnet. Efter att under en säsong ha gjorts sällskap av Ljungskile och Ödsmål står man nu på egna ben – och detta samtidigt som klubbens första division 3-säsong sedan 2004 väntar.

Och det vill anfallaren Alice Holmgren naturligtvis inte missa. Då kan det exempelvis innebära att man får byta jobb och gå från ett demensboende till en städfirma.
– Det är ”goare” med dagtid överhuvudtaget och då kan man ju vara med. Jag vill spela alla matcher och det funkar inte när man jobbar inom vården, säger hon.

Holmgren har själv meriter från division 2-spel med Edet FK och hoppas kunna bidra med mål under den stundande säsongen. Det blev också ett redan i den första DM-matchen mot Emtunga.
– Den slutade ju visserligen 9-0 till oss, men jag fick ändå göra ett och på det sättet kändes det som att man var tillbaka på den gamla goda tiden.

Enligt Alice Holmgren ”ser det bättre ut än förra året”, trots de spelartapp som det avbrutna samarbetet inneburit. Hon hävdar dessutom att steget från fyran till trean inte är så stort.
– Nä, inte speciellt. I DM mötte vi ett division 2-lag (Ulvåker) och visst förlorade vi den matchen (1-5), men vi hade hela första halvlek innan orken försvann i andra. Det handlar bara om vilja och styrka, säger hon.

Vågar du därmed garantera att ni inte åker ur i år?
– Jajamen, det är jag helt säker på, haha.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*