Tahini sparkas från Syrianska

Anfallaren Ibrahim Tahini lämnar Trollhättans Syrianska efter mindre än en halv säsong i klubben. Här syns han i sin förra klubb TFK. (Bild: Toni Andersson)

Efter oenigheter har Trollhättans Syrianska bestämt sig för att sparka stjärnforwarden Ibrahim Tahini, men väljer trots det att inte släppa honom till en annan klubb.
– De vill inte släppa mig och inte betala mig mina pengar, hävdar Tahini.

I slutet av förra säsongen lämnade Ibrahim Tahini Trollhättans FK bara dagar innan klubbens herrlag gick in i ett säsongsdefinierande kvalspel.

I stället tog han sina talanger till serie- och lokalkonkurrenten Trollhättans Syrianska, där han rent resultatmässigt har stått för en fin vår med nio fullträffar och en andraplats i seriens totala skytteliga.

I helgens match mot FC Corner (förlust 0-1) var han dock inte med i matchtruppen, och under måndagen stod det klart att Syrianska valt att bryta Tahinis kontrakt.
– Vi jobbar mycket med att våra spelare ska uppträda på ett bra sätt mot lagkamrater och publik. Vi anser att ”Ibbe” har brutit mot dessa stadgar flera gånger trots att vi vid flertalet tillfällen har påtalat att hans beteende inte är okej, säger Raul Eriksson, ordförande i Trollhättans Syrianska, som bland annat vittnar om att Tahini hamnade i slagsmål med lagkamrater under matchen mot Vinninga.
– Han hamnade i handgemäng där, bekräftar Eriksson och fortsätter:
– Han har gjort så många avtalsbrott nu utan att vilja ändra på sig. Som konsekvens har vi beslutat att klubben och Ibbe ska gå åt varsitt håll. Vi har brutit kontraktet och han är inte med i laget längre.

Tahini, som dessutom hade rollen som assisterande tränare i laget, har en annan syn på saken.
– Jag har inte gjort något fel. De har brutit mitt kontrakt och ska betala mig årslönen på 35 000 kronor som de har lovat, säger Tahini, som påstår sig ha gjort klart med en ny klubbadress, i form av IK Svane, men inte tillåts byta klubb då Syrianska inte vill släppa honom.
– De ska betala mig mina pengar och släppa mig! I fall de inte ändrar sig innan kvällen är över så kommer jag ta det här ärendet så långt det går, först till SvFF och sedan till rätten.

Från Syrianskas håll rättfärdigar man sitt agerande som följande:
– Eftersom han har stått för flera kontraktsbrott är det han som har brutit kontraktet snarare än vi. Vi kommer inte släppa honom förrän situationen är helt uppklarad.

Text: Karl Andersson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*