Tacksamhet berikar livet mer än bitterhet

Tacksamhet. Tänker på det ordet ibland. Hur kan man känna tacksamhet mitt i stormarna som drabbar en del av oss i livet? Tänker som så att ibland händer ju saker som tar musten ur en och får en att vackla och kanske att tror på godheten, kärleken och medmäskligheten i världen får sig en törn. Men skall man bara ge upp då? Är lösningen att bli bitter?

Tänker man till en gång till och börjar skriva ner en lista på saker som man har att vara tacksam över och så skriver ner det som man inte är tacksam över. Så hoppas jag att listan med saker som man är tacksam över blir längre. Värt att testa, har du gjort det någon gång? Insåg själv att jag har väldigt mycket att vara tacksam över i alla fall.

Ändå krävs det väldigt väldig lite för att få en att fokusera på det negativa. Har tänkte på det vid tillfällen då man fått en massa positiv feedback, och så räcker det med en enda negativ kommentar som nästan förtar alla de positiva. Hur kommer det sig? Har haft ett uttryck när folk har frågat mig hur jag mår och jag för tillfället mått helt fantastiskt bra, så har mitt svara varit: ”jag mår hel fantastiskt bra, men det går väl över för det finns ju alltid någon som vill dra ner en på jorden när man mår bra!”. Och tyvärr är det nog så ibland att alla inte unnar sina medmänniskor att ”må för bra”. Människor som mår för bra måste tas ner på jorden, för lycklig skall man inte vara för länge. Eller? Så då är det ju inte att undra på att det ibland kan vara en utmaning att tillåta sig att vara tacksam och ägna sig åt det man känner tacksamhet för.

Känner många erfarna offentliga personer som sagt till mig att man får lära sig att inte ta in giftpilarna från människor omkring en som enbart skjuts för att försöka krossa en. Men däremot ta till sig den kritiken som är konstruktiv och ämnad att förbättra en. En övning väl värd att bemästra.

Lite tankar från mig om tacksamhet. Och själv gör jag vad jag kan för att ducka undan för giftpilarna. Försöker ta till mig konstruktiv kritik som är ämnad att stärka, samt känna tacksamhet för det som berikar mitt liv och glädjas över de gånger jag får vara till välsignelse för andra.

Tacksamhet berikar livet mer än bitterhet.
Word from Zuleta