Kristen och stolt, en brist i dagens samhälle eller vad säger ni?

Kristen och stolt. Hur ofta hör man dessa två orden i samma mening utanför kyrkans trygga väggar idag? Hur ofta hör man i Sverige ”så kallat framgångsrika personer” tacka Gud för sina framgångar? Blir svaret på dessa frågor sällan eller aldrig? Riktar vi blicken bort ifrån Sverige utomlands så är det mer vanligt att man tackar Gud i sina tacktal vid utmärkelser vid exempelvis galor eller liknande, man smyger inte med sin tro och övertygelse då.

Så varför är det då så här i Sverige kan man undra?
Här vet folk knappt ens om varför vi är lediga på helgdagar? Vi har påsklov för att äta och måla ägg, firar jul för att få julklappar, eller hur är egentligen gott folk?

Vem sjutton var Jesus, är det någon som hört talas om honom? Ni vet han som dog på ett kors för våra synders skull för si sådär 2000!? Ibland blir man mörkrädd faktiskt!

Våra kristna heldagar de är ju inte något nytt påfund som hittats på nyligen ändå. Julafton har vi ju ändå firat länge, den 24 december i alla år, i alla fall i alla år jag har bott här i Sverige…

I mötet med vänner som inte delar min tro så uttrycker de sin förvåning över att det kan råda sådan liten kunskap i våra kristna traditioner ändå bland oss här i Sverige. I deras ögon firar vi en mängd utan att egentligen fira dom, många är ”bara lediga” utan att veta varför. Visst det råder ju religionsfrihet i vårt land, men att inte ha en susning ens om varför vi är lediga ser lite märkligt ut i deras ögon och skall jag vara ärlig så förstår jag det.

Jag kan ju bara tala för mig själv när jag säger att jag är i alla fall kristen och stol över att vara det! Jag bär min silverring med namnet JESUS på! Varje gång någon frågar mig om jag tror på Gud så visar jag med stolthet upp min ring och svarar självklart gör jag det, försöker aldrig konvertera någon, det är inte min uppgift, jag berättar mer än gärna om vad Gud gjort i mitt liv och hur Han burit både mig och andra. Resten är upp till Gud!

Jag är dock inte stolt över allt som sägs göras i Guds namn, eller stolt över allt som andra kristna gör, och jag påstår inte heller att jag själv är perfekt. Jag är kristen, men inget helgon brukar jag säga, med glimten i ögat. Hjärtat mitt sitter på rätt ställe brukar folk som känner mig replikera då.

Jag tycker dock ändå att det är underligt att folk vågar säga vad dom tycker och tänker när det gäller ”allt annat” men att försvara sin kristna tro, det är det få som gör i alla fall i här i Sverige. Eller har vad anser ni?
Jag är ingen utbildad apologet men jag vågar i alla fall stå för att jag är kristen och jag är stolt över att vara det, vilket jag tycker att fler borde göra lite oftare. Det saknas, hoppas se mer av det på fler ställe och inte enbart i kristna slutna kretsar.
Zuletas tankar just nu…

4 kommentarer om “Kristen och stolt, en brist i dagens samhälle eller vad säger ni?

Kommenteringen är stängd.