Stand In The Light

Stand in the light and be seen as we are. Stå I ljuset och visa oss som dom vi verkligen är!  Jordan Smith:s sångtext ” Stand in the light” grep tag i mig. Hur ofta gömmer vi oss i skuggan av oss själv? Hur ofta gömmer vi oss bakom osynliga masker som döljer vilka vi egentligen är och hur vi kanske egentligen mår på insidan.

Hamnar ofta i samtal med underbara människor och tycks alltid hamna i de mest djupaste samtal  på ”de mest udda ställena” kan tyckas.  Ett av dom ställe är relaxen, där möts människor på lika villkor har jag märkt. Vi dömer där inte ut varandra så snabbt. Funderade på det och kom på att det kanske hade med kläderna att göra på grund av att kläderna inte kunde avslöja oss, märket eller stil eller yrke, vi hamar i relaxen på en mer lika nivå. Möjligtvis så bedöms man på grund av hur mycket värme man klarar i bastun eller hur många gånger man klara att doppa sig i den kalla bassängen men det är allt. Därför kunde samtalen bli mer hjärtliga. Folk vågar prata. Och jag som är radiopratar (ja ni kan ju gissa själv) har inga som helst problem med att inleda konversationer!

I dessa samtal med människor så kommer det fram mycket, hur man kämpar med både det en och det andra. Allt i från arbetskollegor som är trångsynta, till kostvanor, till politikt, till ätstörningar.

Människor kämpar med mycket i det tysta. När jag ser alla ”glada facebook inlägg” på lyckade kakbak och nyinköpta bilar och hus så vidare tänker jag ibland på hur det hade sett ut om man valde att visa ”den sanna bilden” av hur folk har det egentligen. Eller är alla så lyckliga som det ser ut i verkligen?

Hur mår du brukar jag fråga folk? Och så får man ett svar, ett artig ”god dag god dag vackert väder svar” brukar jag kalla det, då brukar jag ställa fråga ”Okej men hur mår du egentligen då på riktigt då?” Och då brukar personen framför mig förstå att jag faktiskt undrar på riktigt och vill veta på riktigt hur han, hon, hen mår!

Jag har hört människor berätta att det inte vågar berätta att de har flickvän  eller pojkvän som deras föräldrar  eller släktingar inte skulle godkänna för de tillhör fel religion. Eller människor som är rädda för att konvertera från en tro till en annan för att de är rädd för att bli dödade. Folk som skäms för att det har ätstörningar, folk som är rädda för att gå till gymmet för att bli utskrattade, folk som är hysteriska pedanter, drogmissbrukare, sexmissbrukare, folk med skär sig själva… listan är lång, folk som drömmer om att våga följa sin dröm, folk som har nått sin dröm, folk som vill hjälpa andra att nå sina drömmar… Människor som skäms över hur bra dom har det, folk som ser ner på andra. Det finns alla typer av människor. Och jo att se ner på andra tycker ju inte jag är en något att skryta om, men det finns ju tyvärr dom som gör det också…

Själv har jag alltid haft och har fortfarande en dröm om att en dag stå på operan att sjunga i strålkatsarljuset, sångrösten har jag ju! Men mitt mod att ta steget och våga ta dom kontakter jag behöver för att nå min dröm den saknas. Jag vet inte hur många gånger jag fått utskällningar av folk som hört mig sjunga som sagt att jag slänger bort min talang genom att inte satsa på den… Stand in the light be seen as we are.

En dag kommer jag våga ta steget, för att sjunga är som att andas för mig! Vad behöver du göra för att ta plats i  ditt ”ljuset”?

Detta inlägg är till dig som behöver börja våga tro på dig själv och din dröm som du låtit ligga på hyllan för länge! Ta steget och våga! För vet du vad? Livet går inte i repris! Och du som är kär, våga satsa på kärleken vettja det är ju snart Alla Hjärtans dag, eller hur passa på och var lite romantisk då!

Stand in the light and BE SEEN AS YOU ARE!!! Ord från mig till dig. Lyssna gärna på hela  Jordan Smith:s  låten den är underbar.

Zuletas tankar

4 kommentarer om “Stand In The Light

    1. Tack snälla älskade du för din kommentar och för att du följer min blogg! blir oerhört glad och varm i hjärtat över att både läser och kommeterar! Och fortsätt du också att skriva dina tankar även om du gör det på en annan plattform!

Kommenteringen är stängd.