Ett tack ifrån hjärtat blev mer än vad jag räknat med och togs emot med värme av finaste Dogge Douglas Doggelito Leon.

 

I flera år har jag sett honom stå på scenen på Medborgarplatsen och deltagit och sjungit som en av artisterna för att höja sin röst för utsatta barn. Dogge Doggelito som de flesta kallar honom. För dom flesta mest känd som rapparen och som frontat Latin Kings och vunnit Grammys och varit med  på TV i melodifestivalen och skrivit böcker, föreläser och älskar sitt Alby och Botkyrka… skulle kunna skriva hur mycket som helst.

 

Men för mig när jag ville tacka honom så var det för att han stod där på Medborgarplatsen och trots allt sitt kändisskap och tog av sin tid för att stå där för utsatta barns skull, utan att ta betalt! Jag vet att alla vi som deltar där på Medborgarplatsen gör detta gratis. Det vet jag för jag har själv stått där och sjung själv och läst mina publicerade dikter. Och att stå där med vetskap om att det finns kända artister som väljer att ta av sin tid för att stå där på scenen och höja sin röst för alla dom barn som inte vågar göra det själva och att manifestera för utsatta och säga att NEJ detta är INTE OKEJ! Det värmer hjärta! För inte ens alla inbjudna politiker tog sig tid att komma dit för att tala. Det säger en hel del det.

Den del gör detta en gång nått år. Men Dogge Douglas Doggelito Leon om jag inte har räknat helt fel har varit där i 10 år! Jag är tårögd när jag skriver detta, för er som följt mig och min blogg vet ju om mig och min stulna barndom och kanske till och med har sett dokumentärfilmen som gjordes 2011 om mig.

Vi är många som gör och har gjort mycket genom åren för att belysa den utsatthet som barn som far illa står inför. Barn blir inte trodda eller tas inte på allvar, barn tvingas leva med förövare, barnsrättsskydd vart finns det i praktiken, barns bästa vad är det och enligt vem då? Tystnade är förövarens bästa vapen så är det? Och varför tycks det än idag var så att förövare kommer lindrigast undan som att få en ”parkeringsböter” medans brottsoffret kan få sår som kan ta år att läka.

Mitt i allt detta finns det då guldkorn som manifestationer där människor deltar och öppet visar att NEJ detta är inte okej! Det finns människor med hjärtat på rätt ställe och som ställer upp år efter år efter år och säger NEJ DETTA ÄR INTE OKEJ GÖR NÅGOT! När vi är tillräckligt många som gör detta så måste beslutsfattarna lyssna så är det!

Så tack Dogge Douglas Doggelito Leon för att du är en av dom som finns där år ut och år in med ditt varma hjärta och din sång och din energi för dom barn som har lidit och för dom barn som just nu lider i det tysta! 10 år!!! Du är ett guldkorn för dom och betyder nog mer än du anar för många flera än du tror. TACK FÖR ATT DU FINNS!

Detta offentliga tack är du värd, världen behöver flera som du!

Gud välsigne dig i det du gör och som jag sa till dig:

Pappa Gud Han vakar över dig bästa du!

Och till dig som läsare hoppas du inspireras av detta offentliga tack, min visdoms ord blir:

Det spelar ingen roll om du är ”herde eller kung” glöm inte bort att finnas för vem som än behöver dig, vi har alla varit barn en gång hjälp din nästa om du kan!

Zuletas tankar