Ta Inte Dom Ni Älskar Föregivet

 

Ibland ställs vi inför ögonblick i livet som smärtsamt nog påminner oss om att dom vi älskar kan ryckas ifrån oss på ett ögonblick och att vi aldrig mer får se dom.  Den tanken gör så ont att det skär i hela bröstet.Tänk att som mamma aldrig få hålla om sin dotter eller son igen, aldrig få höra deras skratt, aldrig få se deras vackra ansikte, hålla om dem i sin famn, trösta dem om de gråter, utan veta att de ligger begraven djup nere i jorden. Tanken får mitt hjärta att brista.

För er som varit när eller för er som vet hur det känns och för er som har förlorat ett barn, vet vad jag menar. Har fått höra folk delas sina berättelser och vill att ni som läser detta skall veta att du är aldrig ensam, med det som hänt dig även om varje historia är unik i sig så finns det många som delar samma erfarenhet.

En del har förlorat sitt barn innan det föds, en del sitt barn när i olyckor eller på andra tragiska smärtsamma sätt, sorgen finns där hur det än gått till. Kanske har du förlorat en syster eller en bror eller en annan nära anhörig förtidigt i livet, eller någon annan  för dig betydelsefull person, sorgen och saknaden finns där…

Och till dig som har alla du älskar omkring dig… Ta dom inte föregivet! Stanna upp ett ögonblick och säg till dom hur mycket du älskar dom! Ge dom av din tid! Du vet inte hur lång tid du har kvar med dom, i nästa ögonblick kan dom vara bort. Finns det något värre än att sitt och tänka då att jag glömde tala om för den jag älskade att jag just älskade honom eller henne när dom levde, och nu är han eller hon bort och dom visste inte ens om att jag älskade dom. Livet går inte i repris min vänner!

Zuletas visdoms ord får bli:

Ta inte dom du älskar föregivet, utan säg så ofta du kan att du älskar dina nära och kära, för imorgon kan det vara försent!

Zuletas tankar