”Jag Tror Att En Ängel Har Ramlat Ner På Jorden”

Älskad

Älskad

Älskad

Detta ord har malt i mitt huvud nu ett bra tag… och så kommer orden från min dotter som slår ner som ett blixt nedslag:

”Jag  tror att du är en Ängel som har ramlat ner på jorden” min yngsta  dotters ögon tittar på mig kärleksfullt men ändå allvarsamt  när hon säger dessa ord. Hon är 9 år och skall fylla 10 i sommar.  Hon förstår nog inte själv vilken kraft och vilket djup och hur mycket kärlek det ligger i dessa ord hon uttalar. Den villkorslösa kärleken blir så uppenbar för mig och gör sig påminna för mig igen. Kärlek bortom alla gränser som inte går att förklara och som bara finns där och vars band inte går att bryta. Kärlek som bara är! Det kärleks som finns där villkorslöst mellan ett barn och förälder. Ja som borde finns där i alla fall enligt mig och dom flesta kanske bör tilläggas.

Jag har tänkt på det väldigt mycket att folk använder dom tre orden ”jag äskar dig” men att jag ställer mig frågan om dom verkligen menar orden när dom sägs. För känner jag mig inte älskad när dom sägs så mister dom ju sitt värde, eller hur? Och om personen inte menar orden  ”jag älskar dig” från hjärtat så känner man ju i regel av detta när dom sägs.

Jag har haft samtal med människor där dom sagt att ”den jag älskar förstår inte att jag älskar honom/henne, och då har jag fråga ”men har du frågat vad du skall göra då för att få honom/henne att känna sig älskad då?” Och det lustiga eller sorgliga är att svaret är i regel nej.  Och då snackar vi människor som har haft förhållanden länge. Det är ju väldigt tragiskt. Men jag vet själv hur lätt detta är, har också gjort samma misstag ju.

Idag kan jag tala om och ge exempel att ett i sätt  i alla fall som får mig att känna mig älska på  och det är att ge mig rosor. Låter kanske fånigt för många, men jag älskar rosor. Men ge mig inte gula, för jag gillar inte färgen gult.  Och så behöver jag höra 14 gånger om dagen att jag är älskad typ! Då är det ju dumt att köpa gula tulpaner till mig som jag varken gillar eller tål, det säger ju sig självt, eller hur! blommor som blommor sa någon! Nej, nej, nej fel tänk! Jag kände mig ju älskad av rosor och inte vilka blommor som helst och det var ju det som var poängen! Pluspoäng till och med till den som hittade lila rosor i min favoritfärg då…

Jag tänker mig för egen del noga för och säger dom tre orden ”jag älskar dig” alltid från hjärtat och endast när jag menar det. Men jag säger dom så ofta jag kan till mina barn så klart, dom är nog lite trötta på att höra det! Mina vänner älskar jag givetvis,och det får dom också höra.

Detta inlägg är en uppmaning till dig som läser att inte missbruka dom tre orden ”jag älskar dig” utan säga dom från hjärtat och mena dom innerligt när du säger dom! Vi vill ju alla bli älskade, eller hur? Och jag tror ju innerligt att Gud älskar oss alla.

Tillbaks till min dotter och ögonblicket jag skrev om i början. Efter att min dotter sagt till mig att hon trodde att jag var en Ängel som ramlat ner på jorden. Slog jag mina armar om henne och sa: Du är också en Ängel för du är ju min unge ju! Då strålade hennes ögon. Och den villkorslösa kärleken mellan mor och dotter var ett faktum…

Visdomsord ifrån Zuleta

Älska medans du kan,imorgon kan det vara försent. Du vet aldrig vad som kan ske i nästa ögonblick så älska i denna stunden i detta nu…

Zuletas tankar