Du Vet Väl Om Att Du Är Värdefull

 

Jag är ju som jag är hela tiden och har fått höra det både en eller sjutton gånger av folk att vare sig jag är i kyrkan, står och sjunger som solist, gör radioprogram, bloggar, eller när jag talade i riksdagen,är på affären, fikar med vänner, ja ni fattar så är jag mig lik. Jag är och förblir Zuleta rätt och slätt i alla forum och sammanhang helt enkelt. Genuin och äkta ärlig och rakt med skinn på näsan och ett hjärta av guld och humor har jag fått höra att jag är. Visst värmer det hjärtat att höra detta, folk vet var dom har mig och jag är definitivt inte ”perfekt”, långt därifrån men försöker så gott jag kan att bli en bättre människa, och sätter ett värde i att inte vara någon annan än mig själv i alla lägen.

Det finns så mycket falskspel i vårt samhälle och tänker vem kan vara ”jag bättre än jag själv”? Vem kan vara du bättre än du själv? Om jag låssas vara någon annan än mig så blir det väl lite dumt eller hur! Så brukar jag tänka. Det blir ju jätte dum, då kan ju ”jag” lite kvitta och då var det väl ingen idé från början att Gud skapade mig alls eller dig eller någon av oss. Olikheterna berikar ju, eller hur. Annars hade vi ju lika gärna kunnat vara skapta i samma form allihop. Hjälp va tråkigt det hade varit, eller?

Jag tänker på sången ”Du vet väl om att du är värdefull, att du är viktig här och nu. Att du är älskad för din egen skull för ingen annan är som du.” Tänk så sanna dom orden är egentligen. Funderar på hur många som egentligen förstår innebörden av dom orden! Jag har själv haft svårt med att ta in  dom orden på djupet. Minns när mini Zuleta, som jag kallar min kloka yngsta dotter hon är 10 år nu, frågade mig ”mamma älskar du dig själv”? Gode Gud hjälp mig tänkte jag när hon frågade detta var hon nog bara 7 år. För ärligt talat jag ljuger inte och kunde inte ljuga för min dotter så sa som det var. Att jag älskade henne mer än livet självt, men att jag älskade nog inte mig själv så jätte mycket. Varför undrar ni kanske, för just då var min självbild så trasig … Så kan det vara ibland och sjunger man inte med i sången ”du vet väl om att du är värdefull”. Och medias ständiga ”matande” som formligen skriker med tips på att du skall ”göra om dig” får en ju inte oftast att vilja sjunga att ”du är viktig här och nu, för du är älskad för din egen skull. För ingen annan är som duuu”…

Skriver orden igen för dom är så viktiga tycker jag:

”Du vet väl om att du är värdefull att du är viktig här och nu, att du är älskad för din egen skull för ingen annan är som du. Du passar in i själva skapelsen, det finns en uppgift just för dig. Men du är fri att göra vad du vill med den. Säga ja eller nej.

Du vet väl om att du är värdefull, att du är viktig här och nu, att du är älskad för din egen skull för ingen annan är som du.”

Orden i sången som jag lärde mig när jag var liten och som många av oss kan och som vi skulle behöva sjunga eller läsa, repetera varje dag så de blir en insikt ett budskap som går in på djupet! Vi är skapade att vara dom vi är och inte skapade att bli någon annan. Jag är Érica Zuleta, vem är du? Jag försöker bli en bättre version av mig, vissa dagar gör jag framsteg och ibland får jag börja om på nytt.Men jag ger inte upp för det! Vissa dagar känner jag mig kanske inte värdefull måste jag väl erkänna, men då finns det andra som viskar i mitt och påstår att jag är det. Oftast säger jag : du duger och du är underbar till folk jag möter, gör det du också så ofta du kan! Du vet väl om att du är värdefull kära läsare? Det är mina ord till dig just nu…

Zuletas visdomsord: Huvudrollen i ditt liv kan bara du spela.

Var dig själv och bli världens bästa du, för ingen annan kan vara du bättre än du själv.

Zuletas tankar