Väntan Och Förväntan i Adventstid…

Första advent kommer emot oss med stormsteg. Och jag pratade med en underbar vän i kyrkan som skulle hålla i en andakt på temat advent. Det fick mig att börja tänka till igen på vad advent egentligen handlar om . Advent är väntan på Kristus, så löd sångtexten vi sjöng när jag var liten. Sångtexten kom tillbaka i mitt minne när jag pratade med min vän.

Det fick mig att tänka till ytterligare ett varv på att vi nog alla lite till mans går i väntans tider. Väntan kan vara så mycket. Vad förväntar vi oss av livet, vilka förväntningar har vi på oss själva och vad förväntar vi oss av andra egentligen? För förväntan är ju också en sorts väntan.

Jag  tänker som kristen att Jesus har ju redan föds och dött för våra synders skull och advent blir egentligen  en påminnelse om den väntan man innan Jesu tid hade. Väntan på vår frälsare. Men efter att Jesus kom så borde ju den ”väntan” vara över på ett sätt, samtidigt  som  väntan på Jesu återkommer blir en ny sorts ”väntan”.

Men vad förväntar vi oss av varandra medan vi fortfarande finns kvar här på jorden och väntar på Jesus återkomst då? Vilka förväntningar har vi på varandra och andra och vilka  förväntningar  har vi på oss själva? Advent en är väntans tid, men vad väntar just du på och vad förväntar just du dig… Vare sig du är kristen eller inte så lever du säkerligen med förväntningar, eller?

Julen kommer med stormsteg närmare, ta tiden och fundera på vad denna väntan i advent betyder och kan betyda för just dig,  för dina nära och kära och för dina medmänniskor. Låt ”väntans tid” fram till jul bli mer än en jakt på den perfekta julklappen…

Zuleta visdomsord ord får bli:  innan du vet vilka förväntningar du har på  ditt liv kan det bli svårt att leva ditt liv tillfullo.

Zuletastankar idag