Melleruds supporterklubb tar ”paus”

1964 bildade bildade medlemmar i Melleruds IF en supporterklubb.
Men det blir inget 50-årsjubileum.
På föreningens årsmöte lades klubben vilande, som det så fint heter.

Det var för lite mer än en vecka sedan som det enhälliga beslutet togs.
– Det är nog så att alla i styrelsen har gjort sitt och det har varit svårt att få tag på nya intresserade. Styrelsen börjar bli till åren och likaså medlemmarna, vi skulle ha behövt en föryngring, säger Lars-Göran ”Futtan” Johansson till Melleruds IF:s egna blogg.

På senare år har supporterklubben varit mindre aktiv än tidigare, och främst fokuserat på att dela ut medlemskort. Antalet medlemmar har också gått stadigt åt fel håll – från 148 personer år 1984 till 57 under 2008.

Bingoverksamheten, som varit en viktig inkomstkälla och som initerades av supporterklubben, kommer dock inte att påverkas. Den drivs sedan en tid tillbaka i Melleruds IF:s regi.

Supporterklubben är väl förankrad på orten och lånade för ett par år sedan ut en okänd summa för att hjälpa MIF, när föreningen hade ekonomiska problem. Att klubben ”läggs vilande” innebär att dess verksamhet kan återupptas i framtiden.

Läs mer här!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*