Mellerud tappar anfallare till IFK Åmål

Flamur Mollapolci, med bollen vid fötterna, lämnar Mellerud bara månader efter att han kommit till föreningen. Ny klubbadress är IFK Åmål. (Bild: Marcus Ek/Melleruds IF)

På 48 timmar har Åsebros två bästa målskyttar från förra säsongen bytt till IFK Åmål.
…Må så vara att Flamur Mollapolci gjorde en kort avstickare till Mellerud först.…
– Man måste ta chansen när man får den, motiverar 20-åringen sin flytt.

Häromdagen presenterades Kreshnik Bytyqi som division 2-klubben Åmåls senaste nyförvärv. Dagen efter följde anfallskollegan från Åsebro, Flamur Mollapolci, hans fotspår.
– Jag blev lite förvånad när han plötsligt dök upp här på min verkstad och skulle skriva på papperen, konstaterar Peter Svensson, tränare i IFK Åmål, som nog inte var ensam om att överraskas av övergången.

Så sent som i vintras skrev Flamur Mollapolci på för moderföreningen Melleruds IF, men den sejouren blev alltså kortvarig.
– Det är en bra klubb och jag trivdes där, men jag ville ta steget uppåt. I fyran kan man spela när man vill, säger han.

20-åringen gjorde sin första träning med IFK Åmål i torsdags, men Peter Svensson behövde ingen närmare introduktion av nyförvärvet:
– Det finns mycket potential i den lilla kroppen. Flamur har förutsättningar att bli en väldigt bra fotbollsspelare om han fortsätter att jobba hårt.

Hur skulle du beskriva hans spelstil?
– Det är en rätt så komplett spelare. Han har spelsinnet, bra teknik och är bra på huvudet. Det är en forward som kan hålla igång ett helt försvar om han vill det, säger Svensson.

Fotnot: Flamur Mollapolci och Kreshnik Bytyqi gjorde tio respektive sju mål för Åsebro i seriesammanhang ifjol.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*