EXTRA: Josef Daoud klar för Gais

Josef Daoud, som här syns till vänster, representerar under den kommande säsongen Gais. (Obs: Bilden är ett montage)

Han skrev på ett nytt kontrakt med FCT.
Men nu står Josef Daoud för en rejäl kovändning:
Den kommande säsongen representerar han Gais.

Under vintern tränade den 28-årige anfallaren med Göteborgslaget, men i slutändan blev det ingen affär och Daoud återvände till FCT där han också satte sin signatur på ett nytt, förmodligt snuskigt lukrativt, avtal.
– Men det var då vi insåg att vi hade gjort ett fatalt misstag. Med tanke på Josefs benmuskulatur och aningen kobenta löpstil så hade han passat utmärkt som bandyspelare, säger Gais klubbchef Jonas Lundén som genast slog en signal till föreningens bandysektion.

Efter utdragna förhandlingar står det klart att Josef Daoud snörar på sig bandyrören och spelar för Göteborgslaget i elitserien, som börjar till hösten.
– Jag är väldigt glad över att äntligen få bli heltidsproffs, även om det inte var i den sport som jag hade tänkt mig. Men bandy ser inte så svårt ut och jag räknar med att ta en plats direkt, säger Josef.

Vad var det som lockade?
– Självklart att få rejält med pröjs för att spela, men också att få chansen i det syriska (föräldrarna är därifrån) bandylandslaget längre fram. Det är dröm som jag har haft länge. Eller ja, kanske inte i just bandylandslaget, men i något landslag i alla fall.

I ett pressmeddelande från Gais Bandy går det att läsa följande:

”Förlusten av Tony Eklind till Gripen tvingade oss ut på spelarmarknaden, och om staden Trollhättan har fått en spelare från oss så ska vi givetvis ta en spelare från Trollhättan. Dessutom är vi särskilt nöjda med att ha hittat en naturlig skridskotalang som ingen annan förening i Sverige har upptäckt.”

Det hade kanske kunnat gå att kombinera bandyn och fotbollen, men Josef Daoud väljer ändå att lämna FCT med omedelbar verkan.
– Ja, nu är det över. Adiós Ljung, adiós ”Lelle”, adiós compadres, hälsar han på klockren spanska (av någon outgrundlig anledning).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*