Fotbollsbloggen tippar: Division 3 Dalsland

Den första lokala damserien att dra igång är division 3 Dalsland, där Kroppefjäll återfinns även denna säsong. Fotbollsbloggen tippar att klubben kommer att hamna i närheten av den femteplats som man noterades för ifjol.

DIV 3 BOHUSLÄN/DAL (DAMER)

1. Gilleby-Stala Orust lag 2
———————————-
2. Bullaren
3. Grohed/Herrestad/Ljungskile lag 2
4. Valbo
5. Hamburgsund
6. Kroppefjäll
7.
Stångenäs lag 2
8. Stenungsund lag 2
9. Tjörn

Fotnot: IFK Strömstad har utgått och det är därför osäkert hur många lag – om något – som kommer att åka ur serien när säsongen summeras.


Kroppefjälls svartklädda damer går mot en ny vår. (Bild: Kroppefjälls hemsida)

1. GILLEBY-STALA ORUST LAG 2
Kommentar:
Det är alltid svårt att veta med reservlag, men visst borde Gilleby-Stala ha en god chans att ta hem årets division 3-serie. Bredden i föreningen är imponerande och dessutom finns det mycket spets, inte minst i form av Jennie Sandberg som gjorde 20 mål i serien ifjol.

2. BULLAREN GOIF
Kommentar:
Bullaren tog hem fjolårets division 4-serie och har imponerat med flera sensationellt starka resultat under försäsongen. Mycket tyder på en topplacering i år, och kanske kan man till och med ta steget upp i division 2. Det vore en vacker fotbollssaga à la Åshöjden i så fall. 

3. GROHED/HERRESTAD/LJUNGSKILE LAG 2
Kommentar:
Grohed och Ljungskile och i år fått sällskap av Herrestad, vilket bidrar till ökad bredd och konkurrens. Under försäsongen har det inte haft någon stor inverkan på resultaten, men laget bör återfinnas i toppstriden när serien summeras i september.

4. VALBO
Kommentar:
Valbo åkte ur division 2 under föregående säsong och det är svårt att avgöra lagets chanser i trean, men nog borde man placera sig på den övre halvan.

5. HAMBURGSUND
Kommentar:
Hamburgsund får en tuff start i trean med matcher mot – i tur och ordning – Bullaren samt Valbo. Risken är överhängande att poängskörden efter dessa två omgångar är skral, men om detta inte sätter alltför djupa avtryck så bör laget säkra en stabil mittenplacering till slut.

6. KROPPEFJÄLL
Utropstecken:
Hanna Johansson. Högerbacken har imponerat under försäsongen med sin kraftfulla och uppoffrande spelstil. Johansson lär även bli ett offensivt vapen för Kroppefjäll under denna säsong.
Frågetecken: Håller offensiven? Ifjol hade Kroppefjäll svårt att få igång målskyttet, och tendenserna har även synts under försäsongen där endast ett mål producerades på de första två matcherna. Å andra sidan: Laget gjorde sedan hela fem mål i det sista träningsmötet med Bäckefors/Långed.
Kommentar: Kroppefjäll har kryddat fjolårets trupp med några comebackande spelare, och nu hoppas man följa upp den fina fotboll som presterades under hösten. Försäsongen har haft en stark fysinriktning och spelet lär bli bättre efterhand. Att det finns kvalitet visade dock 1-0-segern i träningsmötet med Trollhättans BoIS. Serien är svår att spå då särskilt reservlagens uppställningar lär variera, men Kroppefjäll bör rimligtvis kunna hamna någonstans kring den femteplacering som man bärgade ifjol.

7. STÅNGENÄS LAG 2
Kommentar:
Stångenäs har släppt in 15 mål på tre träningsmatcher under våren och det vittnar naturligtvis om att man läcker bakåt. Att det blev seger med 4-3 mot Rössös U-lag antyder dock om att man kan störa övriga lag i serien, och kanske till och med sluta på en placering i tabellens ingenmansland.

8. STENUNGSUND LAG 2
Kommentar:
Stenungsunds andralag hamnade på sjunde plats ifjol, med bättre målskillnad än Frändefors och en poäng bakom Herrestad Lag 2. Totalt blev det bara fyra segrar under säsongen, och två av dem kom mot jumbon Tjörn. Kvalitet finns dock definitivt, och det visade man inte minst när man knep en poäng via 3-3 borta mot Gilleby-Stala Lag 2 då.

9. TJÖRN
Kommentar:
Tjörn förlorade 13 av 16 matcher i förra årets division 3-serie, trots att laget ändå producerade 26 mål. Problemet fanns istället i defensiven där det egna nätet vittjades vid 60 tillfällen, vilket gav jumbopositionen i tabellen då Ed redan hade dragit sig ur seriespelet.

Vad tycker du om Fotbollsbloggens tips? Kommentera!

Tidigare tippade serier:

15/4: Division 4 Norra (herrar)
10/4: Div 3 Nordvästra (herrar)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*