Onsdagslistan: Vackraste anläggningarna

För några år sedan åkte TTELA:s sportreporter Daniel Berggren runt till en rad idrottsplatser i vårt område, och betygsatte alltifrån kioskutbud till bollkallarnas alerthet. Vem är då bättre lämpad än honom att ranka de vackraste anläggningarna? Nä, exakt. Ingen. 

Ni kanske inte håller med i hans val, men det är garanterat trivsam läsning. 


Den vackraste anläggningen i TTELA-land är Rudevi i Åsebro, om sportreportern Daniel Berggren får välja. (Bild: Sebastian Lamotte)

1. RUDEVI IDROTTSPLATS
”Man kör och kör. Sedan kör man lite till. Därefter kommer man till denna oerhört vackra anläggning mitt i de dalsländska skogarna. Man har en fin läktare (sägs vara IFK Vänersborgs förra), digital matchklocka och då arenan till stora delar är omgärdad av skog brukar det (i alla fall då jag varit där) vara lite vind. En varm sommardag, obefintlig vind och Åsebros krigare på den gröna mattan. Det blir inte mycket bättre än så.”

2. EKARÅSEN
”Hade det inte varit för kolstybben runt den gröna rektangeln hade jag förmodligen placerat Ekaråsen på förstaplatsen. Svarta maan, som det sägs att den kallades förr, ligger som i en gryta mellan bergsväggarna och anläggningen har dessutom två läktare – med tak. Vilka andra division 4-klubbar matchar det? Ekaråsen håller mycket hög klass, helt klart.”

3. NYSÄTRA IDROTTSPLATS
”Hade denna lista gjorts för några år sedan hade Nysätra IP varit med och konkurrerat i den riktiga toppen, ja kanske till och med varit allra överst. Men konstgräset anser jag har förtagit en del av charmen med Skoftebyns hemvist. Jag är nämligen av den åsikten att fotboll ska spelas på riktigt gräs, i alla fall i vår del av landet. Annars har arenan det mesta och dess läge intill slussarna är mycket svårslaget.”

4. HALLEVI IDROTTSPLATS
”Här får jag känslan av att mycket är sig likt, år efter år. Den pampiga entrén och den långa läktaren på vallen skvallrar om forna tider. Den är oerhört vackert belägen, men dock har den en stor fiende, som i sin tur har många kompisar. Myggan. Man får vara glad om man kommer levande från Hallevi en sommarkväll. Annars finns det inte mycket att klaga på här.”

5. KNORRENS IDROTTSPLATS
”Trollhättans IF har visserligen flyttat till Bergtäkten, men ryktet att korpfotboll fortfarande bedrivs på Knorren har nått mig, och således är anläggningen fortfarande i bruk. Tur är det, kan jag tycka. Knorrens läge, som i princip ligger på en halvö i Göta Älv, är bedårande. Marken är oftast sankt, men det har sin charm det med, när det är lerigt och jävligt. Det brukar i sin tur ofta leda till krigarfotboll, något som tilltalar mig.”

Bubblare: Ryrsjövallen, Sjuntorpsvallen & Lindåsvallen.


(Övriga bilder: Sebastian Lamotte)

Vilka anläggningar tycker du borde ha varit med på listan? Kommentera gärna!

Tidigare onsdagslistor:
16/4: Damspelare att bevaka
9/4: Säsongens hetaste matcher
2/4: Bästa offensiva spelarna
25/3: FCT:s mest minnesvärda matcher
18/3: Dalslands största talanger
11/3: Största eldsjälarna
4/3: Årets genombrott
26/2: Mest schizofrena spelarna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*