Fotbollsbloggen avslöjar: Edetprofil klar för Göta

Göta häller extra tändvätska på derbybrasan i Lilla Edets kommun.
Klubben har gjort klart med Tobias Gustafsson, tidigare lagkapten i Edet FK.
– Det kommer garanterat att sticka i ögonen på några, säger han.

Så sent som i onsdags fick Götatränaren Marcus Tersing ett samtal från mittbacken Gustafsson, och därefter har förhandlingarna gått snabbt.
I Tobias Gustafssons (till höger på bilden) kontrakt fanns nämligen en klausul som stipulerade hans rätt att lämna Skoftebyn av familje- och jobbrelaterade skäl, och den har han nu åberopat.
– Det har varit tufft att få ihop det med barnvakter och allt sånt, säger Gustafsson som bor i Lilla Edet men jobbar i Göteborg.

27-åringen, som gjorde 19 seriematcher och två mål för Skoftebyn ifjol, är fostrad i Lilla Edets IF, men har också representerat Edet FK.
Samma klubb som han nu lär ställas emot på fredag, i ett derby av – med lokalfotbollsmått mätt – monumentala proportioner.
Men det blir samtidigt en kamp mot klockan.
– En vanlig övergång brukar ta fem arbetsdagar, men vi har en plan B i form av en expressövergång. Det skulle kosta några tusenlappar, men då blir det klart över dagen, säger Marcus Tersing.

Och nog lär värvningen väcka känslor på och kring Ekaråsen.
– Det kommer garanterat att sticka i ögonen på några eftersom jag ändå har gjort över 300 matcher i Edettröjan genom åren. Men ibland måste man tänka på sig själv i första hand, menar Tobias Gustafsson som har stora delar av sin umgängeskrets i just Götatruppen.
Han ser också, av naturliga skäl, fram emot debuten:
– Ja, det blir en rätt rolig match. Snacka om att gå rakt in i hetluften!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*