Fotbollsbloggen tippar: Division 4 Västra

Damernas division 4-serie innehåller nya bekantskaper som Åsaka och Upphärad/Sjuntorp, samt ett Edet FK som börjar om från början. Att bedöma deras framfart blev en ordentlig utmaning för Fotbollsbloggen, som snabbt kunde konstatera att motståndarlagen är bra på att hemlighålla sin dagsform.

Och ja, det är en diplomatisk omskrivning för att deras internetsidor suger.

DIVISION 4 VÄSTRA (DAMER)

1. Kållandsö
2. Edet
———————————-
3. Lidköpings FK Akademi
4. Vinninga
5. Emtunga
6. Åsaka
7.
Elmer-Fåglum/Nossebro
8. Upphärad/Sjuntorp
9.
Södra Härene
10. Saleby/Järpås


Edet FK:s damlag börjar om i trean, och lär aspirera på en plats i toppen av tabellen. (Bild: Stefan Bennhage)

1. KÅLLANDSÖ
Kommentar:
Kållandsö har matchat förhållandevis flitigt under försäsongen, och kommer till premiären med tre raka – och dessutom övertygande – segrar i ryggen. Dessutom har man ett rejält trumfkort på hand i form av seriens förmodade skyttedrottning Denise Segerqvist, som satte otroliga 33 bollar ifjol. En sån spelare kan räcka långt, och det lär också vara sant i Kållandsös fall.

2. EDET
Utropstecken:
Sandra Mellqvist. Den 34-åriga mittfältaren är en stark och skicklig spelfördelare. Hon är dessutom en pålitlig målskytt.
Frågetecken: Kan det unga laget leverera? Edet har många spelare som saknar erfarenhet från seniorspel, och det är ett stort kliv som inte alltid är så lätt att hantera.
Kommentar: Edet tvingades dra sig ur sin division 2-serie på grund av spelarbrist, och måste därför börja om i fyran. Där har tränaren Anders Johansson 17-18 spelare till sitt förfogande, och en trupp som är väldigt ung. Stommen utgörs av ett gäng 98:or, och därför är också målsättningen en blygsam mittenplacering. Försäsongen har bjudit på både dalar och toppar, och det är svårt att tippa om säsongen kommer att innehålla mer av det förstnämnda än sistnämnda, eller tvärtom. Troligtvis tillhör Edet ändå toppen.

3. LIDKÖPINGS FK AKADEMI
Kommentar:
Unga LFK akademi har ett talangfullt lag, men är ändå ytterst svårtippat. Man har hunnit med att både vinna samt förlora mot Saleby/Järpås, och det har också blivit förluster mot division 3-lagen Mellby och Främmestad. I ett längre perspektiv kan nykomlingen, som startades upp inför denna säsong, säkert klättra någon division, men det här blir möjligtvis ett se-och-lära-år för LFK Akademi.

4. VINNINGA
Kommentar:
På grund av bristfällig information är även Vinninga ytterst svårscoutat. Laget läckte betänkligt bakåt under fjolåret, och visade en liknande tendens under försäsongen när man mötte ett visserligen toppat Lidköpings FK U, som vann med 10-0. Positivt är dock att Vinninga har många potentiella matchvinnare i laget, och en av dessa är Mathilda Ajnestål som ifjol satte elva bollar.

5. EMTUNGA
Kommentar:
Emtunga slutade femma ifjol, med lika många mål gjorda som insläppta (42). Framåt stack dock ingen särskild spelare ut – flest bollar (sex) satte Ida Olofsson. Enligt Västergötlands Fotbollförbund – som man får vända sig till, då informationen på övriga ställen är ytterst knapphändig – har laget spelat en träningsmatch, då man förlorade med 0-3 mot Vedum. Ett väntat resultat för ett Emtunga som lär återfinnas i mittenskiktet även denna säsong.

6. ÅSAKA
Utropstecken
: Malin Grandin. Den 25-åriga anfallaren är snabb och stark, och har dessutom ett fruktat skott. Där lär många motståndarförsvar gå bet under den kommande säsongen.
Frågetecken: Hur bred är truppen? Åsaka har haft en del problem med skador under försäsongen, och trots att man har många spelare att tillgå så finns det säkerligen också en gräns för vad man kan klara av.
Kommentar: Åsakas damlag har varit vilande i någon säsong, men är nu tillbaka i seriesammanhang igen. Ålderssammansättningen är blandad, och det finns både unga talanger och rutinerade veteraner. Dessutom stöttas man upp av föreningens duktiga F15-lag från det ena hållet, samt F30-laget från det andra. Vid behov finns också 51-åriga Annika Hansson, som en gång i tiden spelade allsvenskt med Främmestad och som fortfarande har takterna i sig. Åsaka har ett ambitiöst upplägg och många spännande spelare, men hur långt det kan räcka är svårt att säga. Att laget har en bit kvar till den absoluta toppen visade träningsmatchen mot ett mixat Skepplanda A/U, som vann med 6-0.

7. ELMER-FÅGLUM/NOSSEBRO
Kommentar:
Hela 13 spelare gjorde mål för Elmer-Fåglum/Nossebro ifjol, men endast en (Malin Bylund) satte fler än fem bollar. Men så var man också ett ”snålt” lag åt båda håll. Även i denna klubbs fall finns inte mycket information att tillgå, men vi kan se att man åtminstone spelat en träningsmatch och där förlorat med 0-5 mot Främmestad. Nya tränarduon Joakim Tidén och Jimmie Seger har med andra ord lite att jobba på om det ska bli en framskjuten placering i år.

8. UPPHÄRAD/SJUNTORP
Utropstecken:
Nora Bohlin. Den 17-åriga innermittfältaren är lagets spelfördelare, och således den som drar i trådarna när målchanser ska skapas. Inom det området är hon väldigt skicklig.
Frågetecken: Hur långt räcker den ungdomliga entusiasmen? Laget bygger spelet kring en förhållandevis ung stomme, och resultatet är helt omöjligt att förutspå.
Kommentar: Upphärad/Sjuntorps damlag är nystartat, och väldigt ungt. Spelarna är nästan uteslutande mellan 16 och 18 år, men det finns förstås undantag. En är målvakten Sandra Simonsson, 27-åringen som tidigare representerat Skoftebyn och Edet. I övrigt är stöttepelarna som sagt spelare med ringa erfarenhet av spel på seniornivå, och en av de som ska bidra till framgångarna är duktiga mittbacken Linnea Petersen. Under försäsongen har det unga laget kryssat mot Åsaka och Gilleby-Stalas U-lag, samt förlorat knappt (0-1) mot Edet. Det ser, med andra ord, ut som att Upphärad/Sjuntorp inte ska bli någon slagpåse under den kommande säsongen.

9. SÖDRA HÄRENE
Kommentar:
Södra Härene parkerade på en mindre smickrande nästjumboposition i höstas, men under försäsongen har det sett betydligt bättre ut. Många mål har gjorts och det har blivit idel segrar. Kanske är det den nya tränarduon Peter och Daniel Anderssons förtjänst. Den förstnämnde är själv en erkänt duktig spelare, som gjort mål i massor för både Annelund och Elmer-Fåglum.

10. SALEBY/JÄRPÅS
Kommentar:
Det är stört omöjligt att hitta information om Saleby/Järpås damlag. Man tycks inte ha spelat några träningsmatcher alls, och är sannerligen svårscoutat för motståndarlagen. Om man ska gå efter fjolåret, då laget slutade sist i division 4 med en ynka seger på 16 matcher, så ligger jumboplatsen nära tillhands. Jo, så får det bli.

Vad tycker du om Fotbollsbloggens tips? Kommentera gärna!

Tidigare tippade serier:
25/4: Division 2 Norra (damer)
24/4: Division 3 Västra (damer)
23/4: Division 2 Södra (damer)
22/4: Division 6 Trollhättan (herrar)
20/4: Division 5 Nordvästra (herrar)
19/4: Division 2 Bohuslän/Dal (damer)
18/4: Division 1 Södra (herrar)
17/4: Division 4 Bohuslän/Dal (herrar)
16/4: Division 4 Södra (herrar)
15/4: Division 3 Dalsland (damer)
15/4: Division 4 Norra (herrar)
10/4: Division 3 Nordvästra (herrar)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*