Succé för Sofia i Gladiatorerna


Sofia Thorsén, mest känd inom den lokala fotbollen som mittfältare i Åsebro/Brålanda, syntes i helgen i tv-programmet Gladiatorerna. Här möter hon Valkyria på Plattan. (Bild: Jonathan Qvist/TV4)

24-åriga Sofia Thorsén har haft en händelserik helg. Först spelade hon från start i Åsebro/Brålandas division 2-premiär mot Herrestad/Grohed/Ljungskile (4-4), och dagen efter kunde hon se sig själv på tv som deltagare i Gladiatorerna. Sofia lyckades klara av hinderbanan på 1 minut och 55 sekunder – bäst av samtliga kvinnliga deltagare under säsongen – och lär därmed få återvända till programmet för att delta i semifinalerna.

TTELA skrev om Sofias deltagande för över en månad sedan, och ursprungsartikeln kan ni läsa här nedan:

Amazon, Hyper, Valkyria, Bullet – och så Sofia Thorsén.
24-åringen från Vargön har mött dem i attackboll, plattan och pendeln.
– Man känner sig som en plutt, säger Thorsén som är en av årets utmanare i Gladiatorerna.

Lördagen den 14 mars var det premiär för årets säsong av tv-programmet, där inte bara äran står på spel utan även en kvarts miljon kronor för den som lyckas knäcka Gladiatorerna. Och en av årets utmanare är från Vargön, just nu bosatt i Vänersborg.
– Gladiatorerna har alltid varit en dröm, jag har kollat varje år, och så älskar jag utmaningar, säger Sofia Thorsén, som svar på frågan om varför hon anmälde sig.

– Jag kallades till fystester i höstas, som jag inte visste alls vad de gick ut på. Jag visste att man skulle klara att göra åtta chins (lyfta sin egen kroppsvikt när man håller en stång) och springa tre kilometer på max 15 minuter – men det visade sig vara en annan typ av konditionstest på plats, säger Thorsén och beskriver en dag av mjölksyreövningar inklusive klassiska ”Idioten”.

Du är i rätt bra form, va?
– Tydligen var jag det då i alla fall, säger Sofia ödmjukt. Faktum är att träning verkar vara en stor del av hennes liv även nu baserat på hennes fritidsintressen: fotboll – spelar i Åsebro/Brålanda – gym, rider och dansar när hon hinner. Utöver jobb hinner hon även med kompisar, pojkvän och familj.

Hur känns det att stå där inför publik, innan fight?
– Nervöst. Svårt att beskriva, men en häftig upplevelse samtidigt som jag är väldigt kameraskygg. Först i stridens hetta glömde jag bort att tänka på var den jäkla kameran var.

Vad skulle du heta om du var gladiator?
– Haha, det har jag inte tänkt på. Bullet heter hon den största, hon väger 77 pannor, bara muskler, och är 180 lång tror jag. Man känner sig som en liten plutt, jag är 1 och 62, haha.

Sofia skulle också ställa upp igen om hon fick chansen.
– Det är det roligaste jag gjort!

Text (redigerad version): Anna-Karin Nils Gustafsson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*