Hemma blir borta för Håfreström

Håvåsens IP, hemmaplan för Håfreström, står i vår tom då planen nyligen har dränerats. (Bild: Patrik Otter)

Håfreströms får spela hemma på bortaplan i vår.
Dräneringen av planen på Håvåsens IP gör den ospelbar.
– Ett stort misslyckande, tycker Malte Öder i HIF.

I höstas satte arbetet igång på Håvåsen, vilket var väl sent enligt Öder.
– Ja, hade man börjat med detta när serien var slut så hade nog planen varit spelklar nu. Såna som kan detta säger också att man har använt för stora maskiner, och att man har lagt i stora stenar som nu har fått plockas bort. Det ser ut som ett stort misslyckande, säger han.

Minst under hela vårsäsongen väntas Håfreström få spela sina hemmamatcher på konstgräsplanen vid Dalslands Sparbank Arena.
– Lite tråkigt är det, konstaterar Malte Öder.

Enligt Patrik Tellander, gatu- och parkchef på Melleruds kommun, är dock den förhållandevis sena dräneringsstarten helt naturlig:
– Det visade sig att det var oerhört mycket grov sten under planen. Antagligen har man bara lagt jord uppepå när man byggde planen för ett antal år sedan, och nu har vi gjort en ordentlig dränering som ska fungera.

Dessutom menar Tellander att den politiska processen har tagit sin tid:
– Vi kan inte komma igång innan vi får ett beslut och pengar. Sedan spelar ju väder och vind roll, och när man väl kör igång måste ett företag kunna göra det. Vi hade ett företag som tillfrågades men som sedan tackade nej, berättar han.

Har du förståelse för att man från föreningens håll tycker att det är tråkigt att inte kunna spela på sin egen hemmaplan under våren?
– Jag förstår väl att idrottsföreningen på ”Åsen” vill spela på gräs redan nu, men nu finns inte den möjligheten och vi sa ganska tidigt att det här kommer ta tid. Det är viktigare att man kommer till skott och att allt blir rätt, än att man stressar och så blir det fel, menar Patrik Tellander.

Håfreström inleder serien på lördag genom att möta Brålanda på bortaplan.

Fotnot: Fotbollsbloggen tippar Dalslandsfemman på torsdag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*