IFK Trollhättan släpper trio till Upphärad

Efter många och långa förhandlingar är det klart.
IFK Trollhättan släpper tre spelare till Upphärad.
– Det är en enorm lättnad för oss, säger Jilo Helou, tränare i UIS.

Under våren har Upphärad arbetat febrilt för att lösa de spelare som provtränat med klubben. IFK Trollhättan, med ordförande Leif Mattsson (bilden) i spetsen, har dock inte velat släppa dem utan någon form av kompensation.

Själv säger Mattsson så här:
– Alla spelare har möjlighet att byta klubb mellan den 15 november och 15 december, och om man inte har gjort detta så är man registrerad för den förening som man har varit i och då gäller också de regler som funnits i alla tider. Båda föreningarna måste vara överens om vad som ska hända.

Nu har dock IFK Trollhättan och Upphärad nått en överenskommelse, vilket innebär att spelarna Anes Vehabovic, Samir Ljajic, Edin Cuk lånas ut till den sistnämnda klubben.
– Nu får vi en bred trupp igen, och det blir viktigt i en så här tuff serie, menar Jilo Helou.

Division 6-laget hoppas också att fler spelare ska gå samma väg inom kort.
– Det finns ytterligare några namn från IFK som är intressanta, bekräftar Magnus Svantesson, fotbollsansvarig i Upphärad.

I klubbens gästbok har det spekulerats i att de utdragna förhandlingarna skulle bero på gammalt groll i samband med tidigare övergångar, men det förnekar Leif Mattsson:
– Nej, så är det inte. Jilo var ju vår spelare och vi erbjöd honom att träna vårt juniorlag, men när han fick erbjudandet om att ta över Upphärad så släppte vi honom utan att göra motstånd. Det handlar inte om några såna principsaker, utan om att flera föreningar utan ungdomsverksamhet förväntar sig att vi som satsar på det ska släppa spelare utan problem, säger han.

Även Trollhättans FK har varit kontakt med IFK Trollhättan gällande två spelare – båda födda 1998 – som självmant sökt sig till den förstnämnda klubben.
– De har lagts in i Fogis fyra, fem gånger men har makulerats vid samtliga tillfällen, säger TFK:s Ronny Karlsson, som jobbar vidare för att lösa frågan.

Fotnot: Fogis (Fotbollens Gemensamma Informationssystem) är den svenska fotbollsrörelsens gemensamma system för tävlingsadministration och registerhantering.

(Bild: Andreas Olsson)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*