Onsdagslistan: Bästa herrmålvakterna

Målvakter sägs vara ett säreget släkte, och som sådant förtjänar det givetvis en egen lista. Denna vecka är det Peter Karlsson, själv en av traktens bästa stolpvaktare under det senaste decenniet samt numera målvaktstränare i Vänersborgs IF, som står för rankingen.

Och etta på listan, det är faktiskt Karlssons nuvarande protegé i VIF.

Trevlig läsning, hörni!


Områdets bästa målvakt? Jodå, den utmärkelsen går till Vänersborgs IF:s Markus Mäkinen när en annan målvaktsprofil, Peter Karlsson, får välja. Över sig har han här VFK:s Moe Abdu. (Bild: Sebastian Lamotte)

1. MARKUS MÄKINEN, VÄNERSBORGS IF
”’Mäki’ är en oerhört välskolad målvakt med mycket rutin från spel i högre divisioner. Han älskar att träna och är väldigt professionell. Han gör dessutom sällan misstag. Mäki är en viktig pusselbit i VIF:s generationsväxling.” 

2. MICHAEL KÄLLEHULT, SKOFTEBYN
”Provträningar med Ljungskile och FCT i vintras vittnar om att ’Källis’ har kvaliteer. Han är en reflexsnabb målvakt med det bästa tillslaget i division 3. Källehult skaffade sig A-lagsrutin i Upphärad, kom sedan hem till ’Skofta’ 2011 och gjorde en kanonsäsong i division 2. Snart redo för nästa steg?”

3. SEVDAIM HAJRA, IFK TROLLHÄTTAN

”’Sevve’ är nog den målvakt som betyder mest för sitt lag i regionen. Han är lagkapten och en förebild för alla unga spelare på Kamratgården, och han gör ofta matchavgörande räddningar. Sevve är en akrobatisk målvakt som ibland bjuder publiken på riktiga tv-räddningar.”

4. ANEL KOZAR, FC TROLLHÄTTAN
”Spelar man i division 1 som 19-åring så finns det givetvis kvalitéer. Ryktet säger att Anel är en av de största målvaktstalanger Trollhättan har fått fram. Han är väldigt oprövad på seniornivå men visade i seriepremiären att han är värd chansen. Det ska bli spännande att följa hans utveckling framöver.”

5. ROBIN JOHANSSON, TROLLHÄTTANS FK
”Robin har spelat seniorfotboll hur länge som helst känns det som, och han agerar säker sista utpost i TFK med den äran. Robin använder sin längd på rätt sätt, och plockar ner varenda boll som kommer in i straffområdet. Han är en spännande målvakt med stor räckvidd, och han är lika bra inomhus.”

Bubblare: Niklas Christiansen (Skoftebyn), Stefan Abrahamsson (Göta), Nino Sahinovic (FCT), Emil Kecevic (Vänersborgs FK), Fredric ”Slägga” Johansson (Mellerud).

(Övriga bilder: Joachim Nywall, Sebastian Lamotte)

Är det någon målvakt som borde ha varit med på listan? Kommentera gärna!

Tidigare onsdagslistor:
23/4: Vackraste anläggningarna
16/4: Damspelare att bevaka
9/4: Säsongens hetaste matcher
2/4: Bästa offensiva spelarna
25/3: FCT:s mest minnesvärda matcher
18/3: Dalslands största talanger
11/3: Största eldsjälarna
4/3: Årets genombrott
26/2: Mest schizofrena spelarna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*