Fotbollsbloggen tippar: Division 6 Dalsland

Kroppefjäll är den enda lokala A-lagsrepresentanten i en ganska ”osexig” Dalslandssexa. Den utgörs nämligen till mångt och mycket av andralag, och det begränsar också Fotbollsbloggens möjlighet att göra research.

Det här var i alla fall vad jag vaskade fram. Trevlig läsning!

DIVISION 6 DALSLAND

1. Mellerud lag 2
———————————-
2. Åsebro lag 2
3. Bengtsfors lag 2
4. Gustavsfors
5. Viken lag 2
6. Kroppefjäll
7.
Färgelanda lag 2
8. Stigen/Ellenö lag 2
9. Ärtemark/Billingsfors

1. MELLERUD LAG 2
Kommentar:
Melleruds andralag placerade sig förra säsongen visserligen inte bättre än sjua i division 5, men det lär bli andra bullar i år. Truppen är bredare och kvalitén större. Om det ska bli uppflyttning är man dock beroende av förstalagets framgångar i fyran, då minst två divisioner måste skilja dem åt. Men ja, serieseger går man säkert för ändå.

2. ÅSEBRO LAG 2
Kommentar:
Åsebro lekte hem serien ifjol genom att vinna 12 av 14 matcher. I år är truppbredden inte riktigt lika imponerande, och lagets båda skyttekungar i division 6 – Kreshnik Bytyqi (Åmål) och Mathias Skoogh-Olsson (Kroppefjäll), som satte tio bollar vardera – är inte kvar. Topplag lär man dock likväl vara.

3. BENGTSFORS LAG 2
Kommentar:
Bengtsfors vann division 7 Dalsland ifjol, i en serie som endast inkluderade sex lag. Då vann klubben sju av tio matcher, och man kan ju notera att A-lagsstjärnan Robin Jansson hjälpte till med sju mål under den säsongen. Enligt Dalslands fotbollförbund har Bengtsfors lag 2 bara spelat en match under försäsongen, då man förlorade mot Säffle U med 0-2. Mer oroande än själva resultatet var dock avbytarbänken, där bara två spelare satt. Men vad vet jag, det kan ju ha varit en engångsföreteelse.

4. GUSTAVSFORS
Kommentar:
Gustavsfors gör comeback i seriesammanhang efter 14 års vila, om jag tolkat saken rätt. Det är naturligtvis glädjande. Totalt har 26 spelare använts under försäsongens matchande, och de verkar ha gjort det väldigt bra. De mest anmärkningsvärda resultaten är 3-1-segrarna mot Bäckefors samt Frändefors. De antyder också att Gustavsfors blir allt annat än ett stryklag i årets Dalslandssexa.

5. VIKEN LAG 2
Kommentar:
Viken har hunnit med att både vinna och förlora mot nyblivna division 5-laget Fengersfors under försäsongen, och man har överlag stått för vägvinnande och attraktiv fotboll. Hur långt det räcker är dock omöjligt att förutspå.

6. KROPPEFJÄLL
Utropstecken:
Sherif Haziri. Innermittfältaren provtränade med Mellerud i vintras, men blev kvar i Kroppefjäll. Där har en viktig roll, inte minst som målskytt. Förra året satte han åtta bollar totalt.
Frågetecken: Hur samspelt är Kroppefjäll? Skador och sjukdomar har inneburit att man tvingats spela med olika startelvor varje gång, och det kan vara ett orosmoment inför premiären.
Kommentar: Kroppefjäll noterades för en sjätteplats ifjol, och hyser vissa förhoppningar om att förbättra den positionen i år. Jan Jonsson och Jukka Hedemäki är nya tränare och har fått se flera spelare ansluta. Ludwig Mossberg och Alvin Johansson har kommit från Mellerud, och William Carlsson, Joakim Eriksson samt Mathias Skoogh-Olsson från Åsebro. Dock har man tappat den mycket duktige försvararen Emil Ek (Håfreström), och det blir givetvis kännbart. Under försäsongen har Kroppefjäll haft god uppslutning på träningarna, men resultaten från träningsmatcherna har varit blandade. Senast mot Frändefors stod det 0-0 i paus, i en match som slutade 5-6 (!). Det är inte enda gången Kroppefjäll har haft problem att hålla tätt bakåt, och det kan kanske bli den största utmaningen under säsongen som stundar.

7. FÄRGELANDA LAG 2
Kommentar:
Färgelanda slutade näst sist i fjolårets Dalslandssexa, trots att man – i sammanhanget – släppte in förhållandevis få mål (38). Bara tre lag överträffade den siffran, faktiskt. Nu då? Ja, fråga inte mig. Inga träningsresultat finns att tillgå och det försvårar naturligtvis en analys. Därför förutsätter jag att man kan vänta sig en liknande placering även denna säsong.

8. STIGEN/ELLENÖ LAG 2
Kommentar:
Stigen/Ellenös andralag bjöd på både högt och lågt ifjol, vilket var aningen symboliskt för en säsong då man bara spelade oavgjort vid ett tillfälle. Många mål gjordes, men nästan exakt lika många släpptes in. Bäste målskytten från den säsongen, duktige mittfältaren Joel Pettersson (Vallen), har dock försvunnit nu. Vad det innebär är omöjligt att säga, och dagsformen är osäker överhuvudtaget då inga träningsresultat finns att tillgå.

9. ÄRTEMARK/BILLINGSFORS
Kommentar:
Ärtemark slutade på sista plats ifjol – med tre segrar och resten förluster på 14 matcher – men har nu fått förstärkning i form av en hel förening. Det är anrika Billingsfors, en gång ett allsvenskt lag, som är tillbaka i seriespel och som har förenats med Ärtemark. Den förmodade konsekvensen? Ja, en tabellplacering i de nedre regionerna, trots allt. Det har nämligen blivit idel förluster under försäsongen, och kanske är inte heller resultaten det viktigaste under en säsong som denna.

Vad tycker du om Fotbollsbloggens tips? Kommentera gärna!

Tidigare tippade serier:
1/5: Division 5 Dalsland (herrar)
27/4: Division 4 Västra (damer)
25/4: Division 2 Norra (damer)
24/4: Division 3 Västra (damer)
23/4: Division 2 Södra (damer)
22/4: Division 6 Trollhättan (herrar)
20/4: Division 5 Nordvästra (herrar)
19/4: Division 2 Bohuslän/Dal (damer)
18/4: Division 1 Södra (herrar)
17/4: Division 4 Bohuslän/Dal (herrar)
16/4: Division 4 Södra (herrar)
15/4: Division 3 Dalsland (damer)
15/4: Division 4 Norra (herrar)
10/4: Division 3 Nordvästra (herrar)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*