Klassbollen fyller tonåring


I helgen är det dags för spel i Klassbollen. Här syns mötet mellan de båda årskurs 1-lagen Kingarna och Barbros kids från förra årets upplaga. (Bild: Kent Eng)

Klassbollen arrangeras i helgen för 13:e året i rad.
…– Det blir en stor fotbollsmanifestation, säger Ronny Karlsson i Trollhättans FK, som tillsammans med Trollhättans BoIS och Wargöns IK står för värdskapet.

Klassbollen fyller tonåring och är alltjämt en tidskrävande sådan för de tre arrangörerna. I år väntas ungefär 4 000 elever från Trollhättan och Vänersborg beträda gräsplanerna på Torsbovallen, Stavrelunds IP (STIP) och Hallevi.
– Det är en liten, liten ökning jämfört med ifjol, men det är fortfarande en bit under de siffror som det har varit som mest, säger Ronny Karlsson.

Flera nyheter presenteras också i samband med årets Klassboll:

• I enlighet med Svenska fotbollförbundets riktlinjer så spelas endast finaler i årskurs fem och sex. För fyrorna väntar således fyra matcher innan turneringen är över.
• Flera förskoleklasser deltar, 18 till antalet.
• På STIP prövar man att avverka gruppspel och finaler under en och samma dag – lördagen i detta fall. På Hallevi och Torsbovallen är det dock både lördag och söndag som gäller.

Arrangörerna råder besökarna att vara ute i god tid på grund av det begränsade antalet parkeringsplatser i anslutning till anläggningarna. I övrigt finns det bara ett riktigt orosmoln:
– Ja, regn är en sak, men åska är en annan. Vi har ingen backup-plan för såna grejer, men oavsett så kommer vi aldrig att ta några risker säkerhetsmässigt, säger Karlsson då prognosen har visat att det kan bli aningen ostadigt väder i helgen.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*