Krönika: Kvalitet är inte allt

Få serier är lokala angelägenheter. 
Damernas division 3 är ett undantag.
Ta en titt på bilden nedan och ni förstår varför.

Min talang som urusel tippare är vid det här laget redan väldokumenterad. Wargöns IK satte jag till exempel som åtta, och Trollhättans BoIS fick en lika blygsam sjätteplacering. Ja, jag har ingen ursäkt egentligen.

Visserligen erkände nyligen en spelare i ett av områdets damlag att kvalitén på serien kanske inte gränsar till världsklass just i år – men som redan frälst lokalfotbollspredikant säger jag: Vem i helv… öh, hela himmelen bryr sig?

Om det var kvalitet vi var ute efter så hade intresset för Trollhätte- eller Dalslandssexan inte existerat alls. Nu är så sannerligen inte fallet, och det bevisar inte minst de 300 åskådare som besökte Flundrederbyt mellan Sjuntorp och Upphärad (1-1) i helgen. Nä, vi älskar ju dessa serier ändå, inte trots det bristande skönliret, utan kanske tack vare detsamma.

Men ja, tillbaka till ämnet: Damfotbollen har generellt upplevt en renässans i trakten, vilket publiktillströmningen i Vänersborgsderbyt (408) också gav en indikation på. Naturligtvis beror det på den generella känslan av lag som är på uppgång, och en sport i ständig utveckling.

Att den där guldbiljetten till division 2 ser ut att hamna hos något av de fyra lag som befinner sig inom ungefär fem kilometers radie från Överby försämrar ju inte heller saker och ting. 

Tvärtom bidrar det till att lyfta fram lag och spelare som lite för ofta har fått stå i skymundan, i väntan på sin tur. Deras tid, den är nu. 

***
Ryktet säger att Trollhättans FK får celebert besök vid någon av veckans träningar. Tom Pettersson, som just avslutat sitt proffsäventyr med belgiska Leuven, är nämligen hemma på semester och ska kanske göra ett gästspel. Hörru Tom, ta med dig benskydden i så fall.

***
Hur revanscherar man sig bäst efter en missad match? Ja, man kan till exempel göra som Melleruds Fredrik Larsson. På grund sitt röda kort i omgången före stod han över A-lagsmatchen mot Bengtsfors. Dagen efter möttes klubbarnas U-lag, och då producerade anfallaren fem mål och tre målgivande passningar. Hyfsat facit.

***
Alla sviter har ett slut, och vi visste alla att Vänersborgs FK förr eller senare skulle förlora. Nu kom förlusten i lördags mot Kärra, och lite olägligt dessutom. Nu väntar ett längre uppehåll innan laget derbyspelar mot Vänersborgs IF den 5 juni. Det blir något speciellt, det. 

***
Julia Jonasson gjorde tidigare i veckan två av Trollhättans BoIS mål i 3-0-segern mot seriefavoriten Edsvära-Norra Vånga. Det hade kanske gått obemärkt förbi om det inte varit för anfallarens ålder. Julia är nämligen bara 14 år, och rimligtvis en av områdets större fotbollstalanger.

***
En av de mer krävande sysslorna på bloggen är att hitta personer och ämnen till Onsdagslistan. Ni som är involverade inom lokalfotbollen på ett eller annat sätt och som gärna skulle sätta listmakare på sitt cv, hör av er till mig. Det vore extremt tacksamt, faktiskt. 

***
För övrigt vill jag bara flika in att serieledning verkligen ger vardagen guldkant. 

***
Varje vecka tar Fotbollsbloggen ut en elva med de spelare som har utmärkt sig mest under den senaste omgångens seriespel. Denna vecka ser laget ut så här (antalet uttagningar inom parentes):

Veckans tränare: Fredrik Andersson, Johan Engström & Pelle Borg, Trollhättans BoIS (dam).

Tipsa mig gärna framöver om spelare som, tack vare extraordinära insatser, förtjänar en plats i elvan – mejla till följande adress: martin.ahlin@ttela.se.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*