Berg toppar skytteliga efter hattrick


Jacob Berg var på målhumör mot AIK. Här syns han i en match från förra säsongen (Bild: Jörgen Jarnberger/IF Elfsborg)

Är Jacob Berg vår nästa allsvenska spelare?
Efter tre mål mot AIK i U21-allsvenskan kan man nästan tro det.
– Målet är att få sitta på bänken i A-laget, och kanske få hoppa in, säger han.

Elfsborg fick en mardrömsstart i onsdagskvällens tv-sända U21-möte med AIK på Borås Arena. Gästerna från Stockholm ledde med 2-0 redan efter en kvarts spel.

Men den Åsebrofostrade anfallaren Jacob Berg gav Elfsborg ny energi med sin reducering en stund senare. Berg fick bollen i djupet, vände bort två försvarare och hittade en lucka vid första stolpen. Kort därefter fick AIK en spelare utvisad, men gästerna ledde ändå med 2-1 in till pausvilan.

Jacob Berg var dock på målhumör denna kväll och skulle komma att vända matchen på egen hand. 2-2 gjorde han efter att ha mött ett inspel snett-inåt-bakåt, och 3-2 kom på nick med kvarten kvar. Minuten tidigare hade Alibek Aliev, tidigare i Vänersborgs FK, äntrat planen för de gulklädda.

Elfsborg vann till slut med 3-2 och leder alltjämt i den norra U21-allsvenskan, dock i en haltande tabell. Skytteligan toppas för övrigt av – just det, Jacob Berg.
– Det var åttonde målet så det är jag väldigt nöjd med. Jag har ändå bara spelat till och från, och suttit en del på bänken, säger han.

När gjorde du senast ett hattrick?
– Inte i år i alla fall. Det hände nog förra året i U19-serien.

Berg tränade med klubbens A-lag under vintern men har därefter hållit sig till U21-laget. Målsättningen är dock att åter få kliva upp i seniorlaget före säsongen slut:
– Mitt största mål är att få sitta på bänken i A-laget, och kanske få hoppa in i någon match. Jag vet inte riktigt hur nära jag är just nu, jag har inte pratat med dem på ett tag. Men jag tror inte att jag är så himla långt ifrån.

Till sist: Åsebro möter Mellerud på lördag, i en match som du ska bevittna på plats. Hur går det?

– Det är svårt att säga, jag har inte haft så mycket koll på dem i år. Det blir nog jämnt, men sedan tror och hoppas jag ju att Åsebro tar segern, säger Jacob Berg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*