Rebin Asaad: ”Det kom som en chock”


19-årige Rebin Asaad är född i Trollhättan och representerar nu Ängelholm i superettan. (Bild: Privat)

Han är Trollhättans mest okända spelare i superettan.
– Det är nog ingen där som känner till mig, förutom min kusin, säger 19-årige Rebin Asaad, som tagit en fast plats i Ängelholm.

Redan som fyraåring lämnade Rebin Asaad Trollhättan när hans pappa fick jobb i Malmö. Fotbollskarriären startade kort senare i en mindre stadsdelsklubb, innan Rebin fick en plats i Malmö FF:s ungdomsakademi.

Via division 2-laget BK Olympic hamnade han förra året i Ängelholm, som för närvarande ligger på tolfte plats i superettan. Rebin har startat åtta av nio matcher, mestadels som innermittfältare.
– Det har gått sisådär för oss. Det enda positiva är egentligen Hammarbymatchen som vi vann med 2-1, annars är vi ganska missnöjda. Vi har släppt in flest mål i serien, så det är väl defensiven som inte har fungerat, säger han.

Ängelholm blev nyligen uppmärksammat av Sportbladet, som avslöjade att ett hot om konkurs svävar över klubben. Den främsta anledningen är att föreningens hemmaplan inte uppfyller Svenska fotbollförbundets krav, och att man därför tvingats förlägga sina matcher till Olympia i Helsingborg.
– Att ekonomin var så dålig var inget vi i laget visste om, utan det kom som en chock. Vi fick läsa om det i tidningen. Men nu verkar det inte som om det är ett så stort problem som de skrev, utan klubben vill nog lägga press på kommunen så att de kan komma in och hjälpa oss, tror Rebin Asaad.

I hemmamatchen mot Husqvarna kom 222 personer för att kolla på er. Hur var det?
– Det var ganska tomt, det ekade på arenan. Självklart har det också bidragit till att det inte har gått så bra. Vi har ju bara vunnit en match på hemmaplan.

Själv är Rebin Asaad nöjd med sin säsong, och han hoppas att satsningen på fotbollen ska ta honom långt – så småningom via allsvenskan till spanska La Liga.
– Jag kan inte se mig själv göra något annat än det här. Vi får hoppas att det går vägen, säger 19-åringen.

Fotnot: Se mer av Rebin Asaad här!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*