Semestern är över för Tom


Tom Pettersson gör idag comeback på Kopparvallen efter ett års utlåning till belgiska Leuven. (Bild: Stefan Jerrevång/TT)

Semestern är över.
Idag återvänder Tom Pettersson till Åtvidaberg.
– Det ska bli kul att träffa grabbarna igen, säger han.

För ganska exakt ett år sedan – n­ärmare bestämt den 28 juni 2013 – aviserade belgiska Leuven att man lånat in en svensk mittback med landslags­meriter. Tom Pettersson själv kallade det ”en jäkla chans”, och flytten kom i ett s­kede när han fick sparsamt med speltid i allsvenska Åtvidaberg.

Men Leuven åkte ur högsta­ligan och klubben meddelade tidigt att man inte skulle utnyttja köp­optionen i 24-åringens kontrakt. Själv har Pettersson varit öppen för att fortsätta sitt utlandsäventyr, men något konkret förslag har inte landat på agenten Arash Bayats skrivbord.
– Just nu är jag bara fokuserad på att spela i ”Åtvid” och göra det så bra jag kan, sedan så får vi se. Det är Arash som sköter det; jag gör som jag brukar och koncentrerar mig på spelet, säger han.

Den 24 maj spelade Tom sin senaste match, och först under den senaste v­eckan har han börjat förbereda
sig inför höstsäsongen. Däremellan har han haft semester.
– Det känns bra. Vi får se om bolltouchen finns kvar, säger han och skrattar.

Hur mycket har du utvecklats i Leuven?
– Jag har alltid varit stark psykiskt, men jag har b­livit ännu starkare under året med Leuven. Sedan så har jag blivit bättre i man-mot-man-spelet och på att leda laget. Jag hörs mer på planen och styr mina lagkamrater mer, säger mittbacken.

I Åtvidaberg tvingas Tom Pettersson konkurrera om en plats med främst Daniel Hallingström, Alberis Da Silva och Månz Karlsson. Han får chansen att slå sig in i start­elvan redan på måndag, hemma mot AIK.
– Det är klart att målsättningen för mig alltid är att spela och göra det så bra jag kan. De kraven har jag a­lltid på mig själv, sedan är det upp till mig att visa att jag förtjänar min plats.

Tom, som har kontrakt med den östgötska klubben fram till nästa sommar, letar dock fortfarande boende i Linköpingstrakten.
– De ska försöka att hitta något möblerat först, eftersom alla grejer är kvar i Leuven fortfarande. Tills vidare får vi bo hos (flickvännen) Jennifers syster inne i Linköping, berättar Tom.

Fotnot: Tom Pettersson är fostrad i Trollhättans FK men har också representerat FC Trollhättan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*