Möller valde VFK före VIF


Rebecka Möller, här i Rössös röda dräkt, kan bli en joker för Vänersborgs FK under hösten. (Bild: IK Rössö)

Sambon Alexander Mayborn spelar fotboll i Vänersborgs IF.
Ändå skrev Rebecka Möller på rivalen VFK.
– Han säger att jag är en skata nu. Vi är ”skatorna” och de är ”duvorna”, förklarar hon.

Rebecka Möller hade tränat i en dryg månad med VFK när hon i förra veckan gjorde sin matchdebut mot Vedum (2-0). Och med meriter från gamla elitettan med Sirius och division 1 med Rössö så står det klart redan nu att hon inte är något nyförvärv i mängden.

24-åringen blev i våras mamma till en son, och det senaste framträdandet dateras därför till augusti 2013. Formen är, av förståeliga skäl, ”sådär”.
– Får jag bara lite träning så tror jag att det kan bli bra till slut. Fotbollen kommer mer och mer, men konditionen är under all kritik. Jag flåsar efter tio minuter och håller på att dö, konstaterar Rebecka Möller.

Redan i mars aviserade sambon och VIF-spelaren Alexander Mayborn att Möller skulle bli ett fint tillskott till de rödklädda, men att det ändå blev VFK förklarar hon så här:
– Jag tyckte att det kändes bra och jag har varit och kollat på dem och tycker att de är duktiga, så det var ganska enkelt för mig. Men han var inte så nöjd, säger Rebecka Möller och skrattar.

Hur får ni ihop familjelivet när båda spelar fotboll?
– Nu är det som så att jag tycker att jag ska få köra mitt race, för han har ju sin bandy (spelare i Blåsut). Men han har lite svårt för det ibland. Nu bröt han i alla fall tån här så det löste sig självt. Det blir jag som får köra på med det här.

Möller gjorde mål redan i debuten och till hösten hoppas hon hjälpa nykomlingen och tabellfyran VFK till en framskjuten placering. Kanske till och med uppflyttning?
– Det är väl det som är tanken såklart; att vi ska plocka så mycket poäng som det bara går. Jag tror att det kan gå bra i höst, säger anfallaren.

Fotnot: Rebecka Möller har, i tur och ordning, representerat: Kroppefjäll, Rölanda, Brålanda, Sirius, Gamla Uppsala SK, Rössö och nu Vänersborgs FK.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*