Sillykollen: Göta (herr)


Göta BK, tabellsexa i den södra fyran, är nästa lag ut i Sillykollen. (Bild: Kent Eng)

Känner ni ett behov av att förstärka truppen inför hösten?
– Nej, det gör vi inte.

Kommer ni att bjuda in några spelare i sommar?
– Nej, det gör vi inte heller. Vi har klarat oss bra och det är mest B-laget som har tagit stryk; där har vi precis haft tillräckligt med folk. Vi har haft enormt många spelare borta, men jag tycker ändå att vi har löst det bra. Jag tror också att vi får tillbaka några nu – (Andreas) Aronsson har varit på återkontroll och fick ett skydd som skulle kosta 15 000 och vara revolutionerande. Det fungerar ju att spela utan det bakre korsbandet. Han har gått med det i tre månader och det har gjort underverk. Han kan nog vara med och träna från start, säger Götatränaren Marcus Tersing.

– (Thomas) Schwarzmüller var knäskadad och borta i en månad, men han hoppade in mot Holmalund och kände ingenting. Sedan är det frågetecken för (Joakim) Lengroth. Men ”Jocke” Berg är också tillbaka och det är tre riktigt viktiga gubbar.

På en tiogradig skala, hur nöjd är du med ditt lags vårsäsong?
– Spelmässigt är jag väldigt nöjd, men jag tycker att vi har fått för dålig utdelning. Vi har vunnit en match med små marginaler, men torskat i tre där vi har varit det bättre laget. Jag är inte nöjd poängmässigt, vi förtjänar mer än vi har. Betyget får väl bli en sexa eller sjua. Det finns inget att klaga på vad gäller insatserna; vi har stått upp bra och är ändå nykomlingar. Det är bara Örby som har kört över oss, men i alla andra matcher har vi gjort det bra.

Här är Götas serietabell!

Lagets bästa målskyttar under våren:
1) Marcus Olsson & Rikard Vikingsson, 10 mål.
3) Johan Lilja & Niclas Graff, 3 mål.
5) Tobias Gustafsson, 2 mål.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*