Gothia Cup – spelarkoll

Att Skoftebyn avancerade till semifinal i Gothia Cup vet ni redan.
Men hur gick det för de lokala spelare som representerade klubbar utanför området?
Fotbollsbloggen ger er en sammanställning här nedan.

F13: Maja-Stina Svensson, från Mellerud, tillhörde under turneringen IFK Göteborgs trupp, och laget hade sannerligen inte marginalerna på sin sida. Trots sex poäng i gruppspelet slutade man på tredje plats, och fick därmed fortsätta i B-slutspelet. Där tog det stopp direkt i åttondelsfinalen (7-8 efter straffar) mot Lekstorp. Maja-Stina bokfördes för ett mål under Gothia Cup, i samband med 1-0-segern mot Boo FF.

P13: Kevin Liimatainen, till vardags i Skoftebyn, tog sig ända fram till semifinal med sitt IFK Göteborg. Där visade sig dock italienska Accademia I.C. vara ett för svårt motstånd, och segersiffrorna skrevs till 1-0. Liimatainen, som framöver kommer att provträna med ett italienskt lag – nämligen AC Milan – stod för två mål under turneringens gång. 

F15: TFK-duon Frida Kalmertun och Hannah Skoglund representerade Bergdalens IK under Gothia Cup, och båda spelarna var mycket framstående. Det hjälpte dock inte – i A-slutspelets sextondelsfinal förlorade laget på straffar mot amerikanska Tusa NC. Samma dag hade för övrigt Bergdalen vunnit mot ett annat amerikanskt lag, även det via straffsparksläggning. Hannah Skoglund var dock den enda av de två TFK-spelarna vars namn noterades i målprotokollet under lagets framfart i turneringen.

F17: Trollhättebördiga Moa Heinulf fick en drömstart i början av veckan när hon gjorde två mål för IK Gauthiod i 4-1-segern mot mexikanska America Elite. Hon skulle komma att näta vid ytterligare ett tillfälle under turneringen, men äventyret tog tyvärr slut i A-slutspelets åttondelsfinal där Domsjö IF, som sedermera gick till final, vann med 4-1.

P17 Elit: VFK-fostrade Alibek Aliev (bilden) och hans Elfsborg var en av de stora favoriterna till klassens slutseger, men turneringen tog slut i semifinalen där det blev förlust på straffar mot Mjällby. Alibek gav Boråslaget ledningen med 1-0, men före slutsignalen hann Mjällby kvittera, och hur det gick sedan vet ni redan. Noterbart är att Elfsborg bara släppte in två mål på fem matcher under ordinarie speltid.

Lucas Hedlund, som tidigare tillhört Melleruds IF:s organisation, fick nöja sig med en slutlig femteplats med Häcken. Det blev en 0-1-förlust mot ghananska Right to Dream i kvartsfinalen, men Göteborgslaget fick ändå avsluta turneringen på topp genom att besegra IFK Norrköping med 1-0 i en avslutande placeringsmatch.

F19: Den ende lokala spelare som fick äran att lyfta Gothia Cup-bucklan mot skyn var Ida Pettersson, som har tillhört Trollhättans BoIS men som nu representerar Jitex. Göteborgslaget tog sju raka segrar under turneringens gång, och allra tajtast var det i semifinalen där straffar krävdes för att skilja dem och Vadstena åt. I finalen mot norska Grand Bodö blev det sedan 2-0 för Jitex. Ida Pettersson gjorde sammanlagt tre mål på vägen fram till finalen – två under ordinarie speltid, och ett i straffsparksläggningen mot Vadstena.

Fanns det fler lokala spelare som representerade klubbar utanför TTELA-land under Gothia Cup? Kommentera då gärna här nedan, eller skicka ett mejl!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*