Tersing klar för Göta

Marcus Tersing tränar Göta BK.
Nu är även sonen Tom, 15, klar för klubben.
– Det är det bästa för hans utveckling, säger Tersing den äldre.

Tom Tersing har den gångna säsongen tillhört Edet FK, där hans medverkan på seniornivå har sträckt sig till något enstaka inhopp i U-laget. Redan i vintras tränade han med Göta, men då satte Marcus Tersing stopp för en övergång.
– Han skulle ju spela i elitpojkserien, och sedan kände jag att han skulle ha större chans att ta sig upp där och få spela seniorfotboll. Jag har snackat hela våren om att han borde bli uppflyttad och få träna med dem, men det har inte blivit så och till slut tröttnade han, berättar Götatränaren.

Själv tror Marcus Tersing att sonen kan konkurrera om en plats i division 4-lagets matchtrupp.
– Jo, jag är ganska säker på att han kommer att figurera där. Men jag ser honom inte som någon mittback, som han har spelat som i Edet, utan jag har hela tiden sagt att han är mer av en mittfältare. Han har väldiga offensiva kvalitéer och är lite för het för att vara mittback. Det är mycket det där att vinna bollen till varje pris.

Hur blir det att vara tränare för ett lag där ens son ingår?
– Jag vet inte, det är första gången för mig. Men jag kan tänka mig att jag granskar honom hårdare och att han får prestera lite mer för att förtjäna sin plats, om man säger så. Han ska vara väldigt bra för att jag ska ta ut honom, säger Marcus Tersing som inte riktigt ser det som en värvning i ordets rätta bemärkelse:

– Nej, man agerar mer som far kanske. Det är klart som sjutton att han får komma hit om han känner att det är det han vill. Jag tror också att det är det bästa för hans utveckling, att få träna med väldigt bra spelare.

Tom Tersing får göra sin debut i Götatröjan redan på lördag, när laget träningsspelar mot Halvorstorp på Ryrsjövallen.

Fotnot: Fotbollsbloggen har tidigare talat med Tersing-familjen, och den artikeln kan läsas här.

(Bild: Privat)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*