Vänersborgs IF plockar in Samir Fehric


Mergim Berisha, längst till vänster på bilden, är klar för Vänersborgs IF. (Bild: Lena Garnold/Bohusläningen)

Vänersborgs IF ändrar om i spelartruppen.
Mergim Berisha får nu sällskap av Samir Fehric, en gammal lagkompis från IFK Uddevalla.
– Det är kul att klättra uppåt, säger Samir, närmast från Svarteborg.

VIF är nia i division 3 Nordvästra Götaland över sommaren, och på kvalplats med tolv omgångar spelade. Det är man inte nöjda med i VIF-lägret:
– Andra hälften av våren var inte bra, där hade vi hoppats på mer, säger assisterande tränaren Hans Adolfson.

Och de uteblivna poängen gör att klubben bestämt sig för att förstärka laget: Först med Mergim Berisha (IFK Uddevalla) och nu senast med Samir Fehric, den senares övergång blev klar i tisdags kväll.
– Samir är tänkt som forward, och gjorde sin första träning samma dag som övergången blev klar, fortsätter Adolfson.

Första chansen att se de två nya spelarna i VIF-dressen blir nu på lördag, i en träningsmatch mot Alingsås. Att föreningar plockar in spelare under sommaruppehållet är en företeelse som blir allt vanligare.
– För VIF:s del är det ett arv från ”Kral” (Lennart Andersson, tidigare tränaren), det har vi anammat lite grann, och med tanke på vårsäsongen har vi kanske tittat lite extra nu, menar Adolfson.

Gemensamt för Berisha och Fehric är att båda under fjolåret var med och spelade upp IFK Uddevalla i division 1, Samir var dessutom tvåa i lagets interna skytteliga med nio mål.

Nu kommer han närmast från Svarteborg, i division 4 Bohuslän-Dal, men har även representerat Ljungskile i superettan både 2010 och 2011.

(Text: Ulf Thuresson)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*