Lokal dominans på Västgötalägret


Under det kommande Västgötalägret, som inleds imorgon, representeras Vänersborgs FK av Hampus Lagerlöf, Gabriel Elouni, Marcus Bengtsson och Niclas Bengtsson. Totalt är 25 lokala spelare uttagna på pojk- och flicksidan. (Bild: Caroline Lundberg)

128 spelare från hela Västra Götaland samlas i helgen för att mäta sina kvalitéer med varandra.
Av dessa kommer 25 från Trollhättan och Vänersborg.
– Jag är chockad över att jag har kommit så här långt, säger Vänersborgs FK:s Hampus Lagerlöf inför Västgötalägret.

Inom ungdomsfotbollen är Västgötalägret en sedan länge väletablerad institution, och en mellan­landning i den resa där elitlägret i Halmstad samt en plats i landslaget är de f­rämsta slutdestinationerna.

Tidigare i somras arrangerades ett så kallat bredd­läger, där 108 pojkar och lika många flickor var uttagna. Efter ytterligare en g­allring återstår 64 spelare i varje grupp, och under fyra dagar – med start imorgon – ska dessa göra sitt bästa för att imponera på varandra och distriktsförbunds­kaptenerna.

En av dessa är Hampus Lagerlöf, som till vardags representerar Vänersborgs FK:s P00-lag. Det är han dock inte ensam under p­ojkarnas läger, och tre l­agkamrater gör honom sällskap till Viskafors.
– Det trodde vi nog inte från början, men det gick oväntat bra under förra l­ägret som vi var på. Vi p­ushar varandra hela tiden på träning och match så d­ärför känns det jättebra, säger han.

Hade du själv väntat dig att bli uttagen till Västgötalägret?
– Nej, jag är chockad över att jag har kommit så här långt, det trodde jag aldrig. Men jag är väldigt glad för det.
Totalt är 14 av de 64 s­pelarna från Tvåstad, och i f­lickornas motsvarighet – som äger rum i Vara – är den förstnämnda siffran 11.

Där dominerar också i första hand klubbarna från Vänersborgs kommun: Vänersborgs IF, Vänersborgs FK samt Wargön. Och apropå dominans – vad sägs om att TVG-zonen har bidragit med 25 s­pelare av de 128 som s­amlas i samband med helgens två läger?
– Vi var väl den zon som fick med flest spelare. Vad det beror på vet jag inte, men vi är ju rätt så bra, konstaterar Hampus Lagerlöf med en form av ödmjuk själv­säkerhet.

Följande lokala spelare är uttagna till lägret:

Pojkar födda 2000 (Viskafors, 27-30 augusti): Albin Svensson, Vänersborgs IF, William Andersson, do, Anton Hellborg, Skoftebyn, Jonathan Johanssen, do, William Jenssen, do, Daniel Kolo, IFK Trollhättan, Hani Shurrab, do, Gabriell El Ouni, Vänersborgs FK, Hampus Lagerlöf, do, Marcus Bengtsson, do, Niclas Bengtsson, do, Jacob Heideman, Trollhättans FK, Nicklas Olsson, Trollhättans BoIS, Johan Becker, Sjuntorps IF.

Flickor födda 2000 (Vara, 27-30 augusti):
Alice Eriksson, Halvorstorps IS, Caroline Dahlén, do, Clara Karlsson, Wargöns IK, Hanna Lund Johansson, do, Klara Johansson, do, Elin Granat, Vänersborgs IF, Emma Hansson, do, Fanny Albinsson, do, Irma Lejon, do, Isabella Lundberg, Vänersborgs FK, Julia Jansson, do.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*