Sillykollen: FC Trollhättan


Nästa lag ut i Sillykollen är FC Trollhättan. Division 1-laget har haft en tuff vårsäsong och anser sig också ha haft otur med flertalet kontroversiella domslut. (Bild: Sebastian LaMotte)

Känner ni ett behov av att förstärka truppen inför hösten?
– Ett behov finns väl alltid, och önskemål och sådär, men vi får rätta munnen efter matsäcken. Vi kommer att få in ett starkt nyförvärv i Erik Dahlin och det är väl det vi vet just nu, säger Fredrik Nyqvist, spelaransvarig i FC Trollhättan.

Kommer ni att bjuda in några spelare i sommar?
– Nej, inte bjuda in några, men sedan kan det bli någon som kommer ändå. Vi får alltid rätt så många förfrågningar från spelare som vill komma och visa upp sig, och det är möjligt att blir något där. Det finns bland annat en kille från Nyköping (Emeka Uche) som skulle komma och provspela.

Men ni kommer inte att söka aktivt?
– Nej, tyvärr finns inte de möjligheterna.

På en tiogradig skala, hur nöjd är du med ditt lags vårsäsong?
– Det började bra med 4-0 mot Qviding, och så långt kändes det väldigt bra. Sedan låter det kanske löjligt, men jag tycker att vi har haft lite oflyt med både spel och en hel del domslut. (Daniel) Janevskis utvisning efter 19 sekunder mot Utsikten, den var tuff att ta. Oddevoldmatchen var inte heller kul när det blev som det blev; armbågen som träffade Josef (Daoud) resulterade på ett sätt i utvisningen på Alen (Kasumovic). Vi fick inte heller byta in Pelle (Ödlund) när vi ville, och Jesper (Ljung) blev uppvisad på läktaren. Nä, det var ingen rolig match.

– Sedan har vi vår käre Falkenbergsdomare (Adnan Jukic), som vinkade av Viktor (Mollapolci) för hands när han gjorde ett korrekt mål mot Örgryte. Så det är väl lite så det har varit. Men att betygsätta på en tiogradig skala? Hm, det får nog bli en trea med tanke på våra insatser på slutet. Vi hade lite högre förväntningar, och vi hade hoppats kunna vara lite närmare toppen.

Här är FCT:s tabell!

Lagets bästa målskyttar under våren:
1) David Bennhage, 9 mål.
2) Viktor Mollapolci, 7 mål.
3) Josef Daoud, 5 mål.
4) Jonas Bjurström & Jonathan Gustafsson, 2 mål.

Fotnot: Idag samlas FCT för höstsäsongens första träning, och då medverkar både Erik Dahlin och Emeka Uche. Läs mer om den sistnämnde på Fotbollsbloggen imorgon.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*