FCT testar ”Rene Makondele-typ”

Han sökte sig till FCT självmant.
Nu ska klubben avgöra om Emeka Uche blir kvar eller inte.
– Han är inte avskriven, säger Jesper Ljung.

Igår inleddes höstsäsongen officiellt på Edsborg, och utöver Erik Dahlin så fanns ett annat – åtminstone för oss sportjournalister – nytt ansikte.

Nigerianen Emeka Uche hann med att göra tre ­träningar med FCT före sommaruppehållet, och har dessutom varit på besök hos Vänersborgs IF. Enligt Jesper Ljung är Uche lik Häckens Rene Makondele i sin spelstil:
– Han är en kantspelare med funktionell teknik, som är lätt och fin i steget och spelar ganska moget.

Har han imponerat på er?
– Vi gjorde ju bedömnin­gen att vi ville se honom mer, så på så sätt gjorde han väl bra ifrån sig. Han är ju inte avskriven, säger Ljung.

I Vänersborgs IF gjorde Uche – senast i Nyköpings BIS i division 1 Norra – ­också ett gott intryck, men där lär ekonomin sätta stopp för en fortsättning. Mittfältaren är nämligen i behov av ett arbetstillstånd, vilket stipulerar en minimilön på ungefär 15 000 kronor i månaden.

Jesper Ljung är dock inte säker på att det är just den kostnaden som gäller vid ett eventuellt kontrakt:
– Vi har inte hela bi­lden klar för oss, det ska jag ­villigt erkänna. Allt handlar om vad han har gjort tidigare och hur länge han har varit i landet. Det finns mängder med regler, men vi har inte kommit så långt att vi har börjat fundera i de banorna än.

Fotnot: I tisdagens TTELA kan ni också läsa en intervju med Erik Dahlin.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*