Beka på väg till Vänersborgs FK


Vänersborgs FK har fått Pajtim Beka serverad på ett silverfat. Av personliga skäl tar den tekniske mittfältaren en ”paus” från IFK Uddevalla, och det innebär att han kan återfinnas på Vänersvallen i höst. (Bild: Ronny B Nilsson/Bohusläningen)

Pajtim Beka har Vänersborgs FK som moderklubb.
Det lär också bli hans nästa klubb.
– Det är inget jag stänger dörren för i alla fall, säger mittfältaren.

Tre inhopp och totalt hundra minuters speltid är Pajtim Bekas facit för IFK Uddevalla under pågående säsong. Det kan jämföras med de elva matcher från start och tre inhopp som han noterades för i division 2 ifjol.

Anledningen? Skador, skador och åter skador.
– Precis när jag har börjat komma igång så har det alltid smällt någon annanstans. Det har varit allt från knät till ryggen, en bristning i låret … ja, antingen det ena eller det andra, konstaterar Beka.

Det är också en bidragande orsak till att den 24-årige yttern nu väljer att ta en paus från spel i division 1-klubben, även om detta beslut främst baseras på ”personliga skäl”.
– Jag lade upp det för klubben och de förstod. De tycker att det är tråkigt, men de respekterar det och stöttar mig, säger Pajtim Beka.

Chansen är ändå stor att han återfinns på en fotbollsplan i höst. Och i så fall handlar det om Vänersvallens nya plastmatta.
– Vi har haft ett samtal och IFK Uddevalla ställer sig positiva till ett lån över resten av säsongen. Pappersexercisen är dock inte klar, säger Johan Möller, ordförande i Vänersborgs FK, som skötte gårdagens förhandlingar från Gardesanna, medan motsvarigheten i IFK Uddevalla, Jan-Inge Carlsson, befann sig på en sandstrand i Spanien.

Kommer det att kosta VFK något?
– Vi kan väl säga att det inte handlar om några större pengar, även om kostnaden inte riktigt är klar än, svarar Möller.

En skadefri Pajtim Beka skulle också bli en kraftig förstärkning, menar VFK-ordföranden:
– Det är en spelare som är trygg i gruppen och med (tränaren) Raimo Käkeläs sätt att spela fotboll. Han är användbar på flera positioner, och klubben är väldigt positiv till att få hem honom.

Beka hoppas också att affären går i lås:
– VFK är ett bra lag med ambitioner att gå upp, så det hade inte varit fel. Men vi får se vad som händer, säger han.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*