Snabb debut för Brålandas senaste nyförvärv


Bilden är tagen 2010 och till höger syns Brålandas senaste nyförvärv Najem Abdulla, då i Vänersborgs IF:s röda träningsdress. (Bild: Roger Lärk)

Brålanda hade hoppats på ytterligare en förstärkning.
Och här är han:
38-årige Najem Abdulla.
– Jag tror att vi kan få nytta av honom, säger tränaren Christian Fredriksson.

Abdulla blev spelklar häromdagen och gjorde sin debut redan igår, i toppmötet med Högsäter. Han spelade 60 minuter och visade stundtals kvalitet, även om han av förståeliga skäl också är lite ringrostig.

Najem Abdulla, som också har ett förflutet i IFK Mora och Vänersborgs IF, har nämligen inte varit aktiv sedan hans Bosna FC drog sig ur seriespelet i augusti 2013.
– Farsan (Ronny Fredriksson) har tränat honom i Bosna och jag har haft honom i Henån. Han har visserligen inte spelat på ett tag och bara gjort två träningar med oss, men vi tyckte att han höll en bra nivå och är den spelartyp vi behöver, säger Brålandatränaren Christian Fredriksson.

Abdulla beskrivs som en snabb och teknisk spelare som även kan agera yttermittfältare. Han blir en av åldermännen i en ung Brålandatrupp, men äldst – nej, det är han verkligen inte.

De skorna fylls istället av den assisterande tränaren Per Aronsson, som 44 år ung har stått för flera matchavgörande insatser under säsongen. 

Både Abdullas och Aronssons rutin blir viktig när Dalslandsfemman går in i sitt slutskede, särskilt som att Brålanda toppar tabellen tre poäng före just Högsäter.
– Det känns positivt, men det gäller att göra jobbet. Det är ju matcher till att spela om, konstaterar Fredriksson.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*