Skoftebyn vill locka futsaltalanger


Christoffer Lundh är en av upphovsmännen till FC Mellerud, vars verksamhet nu har förflyttats till Skoftebyns IF:s organisation inför den kommande säsongens spel i futsalens allsvenska. (Bild: Kent Eng)

Nu har Skoftebyns futsalsatsning fått grönt ljus.…
Nästa målsättning är att l
ocka till sig de största talangerna runtom i Tvåstad.…
– Vi vill inte ses som ett hot utan som en tillgång, säger Christoffer Lundh.

I våras kvalificerade sig FC Mellerud för spel i futsalens allsvenska, men klubbens upphovsmän valde då – av rent praktiska skäl – att låta den förflyttas till Skoftebyns organisation.

För ungefär tio dagar sedan beviljade Svenska fotbollförbundet den förändringen, och nu pågår förberedelserna inför den stundande säsongen, som inleds i mitten av november.
– Fotbollen i Trollhättan behöver utvecklas, och staden behöver elitlag i alla sporter. Vad jag vet är vi det enda laget som spelar i den högsta serien, och då är det ändå en sport med många utövare, säger Daniel Andersson, spelande tränare i Skoftebyns futsallag.

Den stora skillnaden mellan futsal och vanlig fotboll är i första hand taktisk – inte teknisk – och där ligger också stort fokus under höstens träningar. Dessutom hoppas Skoftebyn kunna dammsuga området på lovande futsalspelare.
– Lite av pudelns kärna är att vi inte ska ses som ett hot utan som en tillgång för Tvåstad. En sån här grej brukar ge utslag, och det skulle inte förvåna mig om flera lag vaknar till liv i Trollhättan och Vänersborg och startar futsalverksamheter framöver, säger Christoffer Lundh.
– Men det är inte det här laget som ska representera oss i Mellandagscupen eller Rastacupen, poängterar Roger Sandersson i klubbens herrsektion.

Han betonar också att en spelare, i princip, kan byta futsalförening vid ett obegränsat antal tillfällen varje säsong.
– Jag gjorde det fyra gånger ifjol, säger Krister Andersson, en av spelarna som guidade FC Mellerud till allsvenskan.
– Ja, vi blev aldrig av med honom. Han kom tillbaka varje gång, säger Daniel Andersson med ett brett leende.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*