Hellqvist byter från VIF till TIF


Mathias Hellqvist har gjort sitt för Vänersborgs IF för den här gången. Nästa klubbadress blir Trollhättans IF, nästjumbon i division 6. (Bild: Kent Eng)

Mathias Hellqvist lämnar VIF för TIF.
Han går samtidigt från ett bottenlag i trean till ett annat i sexan.
– Det passar bäst nu, säger han.

Det har varit många turer kring den 24-årige anfallaren. I maj bröt Mathias Hellqvist kontraktet med Vänersborgs IF, bara för att återvända till klubben en månad senare.

Därefter har han stått för flera fina insatser och bidragit till att VIF:s poängskörd sakta men säkert har vuxit. Men Hellqvist blir ändå inte kvar i klubben under säsongens sista matcher. Istället byter han till Trollhättans IF i division 6.
– Jag har vänner där och det passar mig bra överhuvudtaget eftersom jag satsar en del på mitt jobb. Det är så, det passar bäst nu, säger Mathias Hellqvist.

Redan i våras tränade forwarden med TIF, och troligtvis kommer matchdebuten om drygt en vecka när laget möter serieledande FC Gauthiod.
– Det ska bli roligt. Jag ska försöka få med mina bröder (Magnus och Jörgen) att spela med oss också. Jörgen hoppas jag skriver på snart, säger Hellqvist.

Du lämnade inte VIF för att konkurrensen ökat där under sommaren?
– Nej, absolut inte. Det har inget med det att göra.

För VIF rådde det inte heller någon tvekan om att man skulle släppa Mathias Hellqvist till TIF.
– Det är en helyllekille och han ställde upp för oss när vi befann oss i nöd. Vi lämnade snabbt klartecken för TIF, säger Ulf Guldbrandsen i klubbens sportkommitté.
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*